Karácsony bringával érkezett a Városházára, Tarlós bőrdzsekiben várta

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester érkezik hivatalának átadás-átvételére a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester érkezik hivatalának átadás-átvételére a Városházán 2019. október 17-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Biciklivel érkezett Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere csütörtök reggel a Városházára, ahol Tarlós István egy szimbolikus bőrdzsekiben várta.

Karácsony bekerekezése nagy médiaérdeklődés közepette zajlott, az új főpolgármester egy szakszerű bringalakatolást is bemutatott a médiamunkások gyűrűjében:

Az új és leköszönő főpolgármester közösen állt a sajtó elé. Tarlós elmondta, azért van bőrdzsekiben, mert 30 éve egy ilyen dzsekiben kezdte politikai pályafutását, stílusos, hogy ilyenben is fejezze be.

http://index.indavideo.hu/video/tarlos_istvan_karacsony_gergely_atadas_fopolgarmester_bordzseki

Tarlós és Karácsony ezután négyszemközt tárgyalt, lezárva az átadás-átvétel folyamatát, mely Karácsony szerint „rendkívül korrekt, a város iránt elkötelezett, barátságos” volt. Az új főpolgármester a tárgyalás utáni sajtótájékoztatón arról beszélt,

meg kell nyugtatni a háborgó lelkeket, hogy Budapest továbbra is egy békés város legyen, ahol az együttműködés a meghatározó.

Hangsúlyozta, mindenkit képvisel, a bizalmat meg kell szolgálnia, a hivatalban pedig nem kell politikai boszorkányüldözéstől tartani.

Kapcsolódó hírek