Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester érkezik hivatalának átadás-átvételére a Városházán 2019. október 17-én.

Karácsony bringával érkezett a Városházára, Tarlós bőrdzsekiben várta

Biciklivel érkezett Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere csütörtök reggel a Városházára, ahol Tarlós István egy szimbolikus bőrdzsekiben várta.

Karácsony bekerekezése nagy médiaérdeklődés közepette zajlott, az új főpolgármester egy szakszerű bringalakatolást is bemutatott a médiamunkások gyűrűjében:

Az új és leköszönő főpolgármester közösen állt a sajtó elé. Tarlós elmondta, azért van bőrdzsekiben, mert 30 éve egy ilyen dzsekiben kezdte politikai pályafutását, stílusos, hogy ilyenben is fejezze be.

Tarlós és Karácsony ezután négyszemközt tárgyalt, lezárva az átadás-átvétel folyamatát, mely Karácsony szerint „rendkívül korrekt, a város iránt elkötelezett, barátságos” volt. Az új főpolgármester a tárgyalás utáni sajtótájékoztatón arról beszélt,

meg kell nyugtatni a háborgó lelkeket, hogy Budapest továbbra is egy békés város legyen, ahol az együttműködés a meghatározó.

Hangsúlyozta, mindenkit képvisel, a bizalmat meg kell szolgálnia, a hivatalban pedig nem kell politikai boszorkányüldözéstől tartani.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester érkezik hivatalának átadás-átvételére a Városházán 2019. október 17-én. (MTI/Kovács Tamás)

Kapcsolódó hírek