Fordulat: M. Richárd videózta magát a baleset pillanatában

Egy eddig nem látott felvételt mutattak be a bíróságon a Dózsa György úti halálos baleset kapcsán, eszerint két éve a kecskeméti maffiaper volt vádlottja, M. Richárd úgy csapódott bele egy Mercedesszel egy balra kanyarodó Citroënbe, hogy közben mobiltelefonnal videózta magát.

A mai tárgyalásról tudósító Index azt írja, azt majd a szakértő állapíthatja meg, hogy M. Richárd a mobilt a kezében tartotta-e, vagy az a műszerfalon volt. Erre valószínűleg a következő tárgyaláson derül fény.

M. Richárd védője egyébként azt kérte a bírótól, hogy a nyilvánosság kizárásával vetítsék le a videót, de a bíróság elutasította az indítványt. M. Richárd ezután csak annyit kért, hogy a felvétel végén hallható sikolyokat már ne játsszák le, a bíróság ennek a kérésnek viszont eleget tett – írják.

Súlyos személyiségzavarban szenved

Szabó Eszter sértetti jogi képviselő a tárgyaláson azt mondta: a vádlott teljes nyugodtsággal, borzasztó nagy sebességgel vezette a gépjárművét, mindvégig lényegében nyugodt magatartást tanúsított, és

arra koncentrált, hogy a „szelfin jó megjelenést nyújtson”.

A bíró felolvasta a vádlott pszichológiai vizsgálatáról készült szakértői jelentés főbb megállapításait is. Ezekből kiderül, hogy M. Richárd súlyos személyiségzavarban szenved.

Az igazságügyi pszichológus szakértő kizárta, hogy M. Richárd elmebeteg lenne. Emlékeztetett ugyanakkor arra a szakértő, hogy közlekedési büntetőpontjai miatt a férfinak korábban utánképzésre kellett mennie, ez azonban nem hozott eredményt.

Kapcsolódó hírek