Tarlósnak 9 év után hirtelen eszébe jutott, hogy kellene egy „környezetvédelemért felelős főpolgármesteri biztos”

Kampány? Milyen kampány? Most lett aktuális!

Tarlós István főpolgármester előadást tart a XIII. Innováció és fenntartható felszíni közlekedés konferencián az Óbudai Egyetemen 2019. augusztus 26-án.
Tarlós István főpolgármester előadást tart a XIII. Innováció és fenntartható felszíni közlekedés konferencián az Óbudai Egyetemen 2019. augusztus 26-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki Tarlós István – jelentette be a fairtások és betontérkövek apostolának hivatala alig egy hónappal a főpolgármester-választás előtt.

A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint a feladatot hétfői hatállyal Szabó József, a Főkert Zrt. vezérigazgatója látja el.

Tarlós a kinevezés okairól azt mesélte levelében, hogy

„az utóbbi hónapokban ugrásszerűen szaporodott a favédelemmel és zöldpolitikával kapcsolatos, kissé demagóg, olykor hisztérikus kommunikációs megnyilvánulások száma”.

Ezek a megnyilvánulások nem ritkán ellentétesek a főváros érvényes, elfogadott klímastratégiájával és zöldinfrastruktúra fejlesztési koncepciójában foglaltakkal, ezért szükséges, hogy utóbbiak érvényesítése és a hiteles kontroll egy kézbe kerüljön – magyarázta.

Tarlós István az új főpolgármesteri biztost felhatalmazta a fenti tárgykörben hozott intézkedések végrehajtásának ellenőrzésével, a főpolgármester nevében az indokolt, gyors reakciók megtételével, valamint „a különféle megnyilvánulásokra történő, a valóságnak megfelelő” kommunikációval.

Szabó József megbízatása határozatlan időre szól, de október 13-ig biztosan.

Kapcsolódó hírek