Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Orbán úgy tudja, Magyarország és az Egyesült Államok ma ugyanazokat az értékeket támogatja és védi

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének fogadásán, amelyet az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja 243. évfordulójának tiszteletére rendeztek a Budapest Kongresszusi Központban 2019. július 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének fogadásán, amelyet az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja 243. évfordulójának tiszteletére rendeztek a Budapest Kongresszusi Központban 2019. július 9-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyarország és az Egyesült Államok ma ugyanazokat az értékeket támogatja és védi

– mesélte Orbán Viktor kedd este a Budapest Kongresszusi Központban, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének fogadásán, amelyet az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja 243. évfordulójának tiszteletére rendeztek.

A civileket, a szabad tudományos életet, a független igazságszolgáltatást, a kritikus sajtót, és úgy általában minden szabadsággal kapcsolatos vívmányt híresen rühellő Orbán arról beszélt, hogy a magyar-amerikai kapcsolatok tekintetében az évek során egy nagyon színes kép alakult ki, tele izgalommal és érzelmekkel, voltak csúcspontok és mélypontok, jó és rossz idők.

Szerinte a magyarok úgy érzik, most jó idők járnak, hozzátéve: a kapcsolatokat mindig az határozta meg, hogy az amerikai adminisztráció által támogatott értékek és a magyarok által védett értékek között volt-e átfedés.

Erre ma határozott igen a válasz – mesélte, azzal fokozva, hogy kölcsönös a tisztelet egymás hazafias álláspontja iránt. Mindkét ország állami kötelességnek tekinti polgárai biztonságának garantálását, vallja a férfi és a nő közötti egyenlőség értékének védelmét, „nemzeteink alapját” pedig a családok adják, amelyek apából, anyából és gyermekekből állnak – magyarázta Orbán Viktor, egy halom más értékről – amelyek semmibevételéért Amerikában aligha lehetne belőle vezető –, jótékonyan megfeledkezve.