Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Gazdaság

Ismét drágul a benzin szerdán

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Kövér László: A bíró nem lehet független az államtól

Harta ViktorHarta Viktor
Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) és Darák Péter, a Kúria elnöke kezet fog a magyar bírói függetlenséget garantáló törvény elfogadásának 150. évfordulója alkalmából tartott konferencián az Országházban 2019. április 24-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) és Darák Péter, a Kúria elnöke kezet fog a magyar bírói függetlenséget garantáló törvény elfogadásának 150. évfordulója alkalmából tartott konferencián az Országházban 2019. április 24-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Markáns véleménnyel rendelkezik a bírói függetlenségről Kövér László, melyet ki is fejtett egy konferencián, ahol éppen a magyar bírói függetlenséget garantáló törtvény 150. évfordulóját ünnepelték.

A házelnök a hvg.hu szerint az Országgyűlésben tartott eseményen azt mondta,

„a bírói függetlenség nem abszolút és öncélú, valamint a bíró nem lehet független az államtól, annak „nem külső tartozéka”.

Az ellenzéki képviselőket lelkesen büntető Kövér a mai állapotokra is kitért beszédében:

„ma a globalizmus nevében a demokratikus nemzeti államok felszámolása, az Európa erőforrásai feletti ellenőrzés megszerzése a cél az európai politikában”

– magyarázta, és az alufóliasisak-díjas házelnök még hozzátette:

elvi éllel kijelenthetjük, hogy az eljáró bíróságok csakis a magyar állam vagy az Alaptörvény szerint „Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét” megtestesítő Szent Korona nevében hozhatják meg ítéleteiket.

Darák Péter, a Kúria elnöke ugyanitt arról beszélt, hogy szerinte a magyar bírói függetlenség 99 százalékos, és csak azért nem mond 100 százalékot, mert azt nem illik. Magyarországon működik a bírói függetlenség kiérlelt garanciarendszere, nincs olyan ember, aki odamehetne egy bíróhoz és megmondhatná neki milyen ítélet szülessen – mesélte a főbíró.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Kövér László a közösségi emlékezet fontosságát méltatta, miközben éppen kitörölni igyekeznek a közösség emlékezetéből a bűneiket

Kremlinológia Novák lemondása után: mit üzen Kövér László arcszőrzete?

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Kövér László nem engedte, hogy a politizáló papokról kérdezzék Semjén Zsoltot a parlamentben

Kövér László: idegen jövő fenyegeti Európát