Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Mégsem büntetné a Fideszt a Néppárt

A felfüggesztés érvényben marad, de fideszes EP-képviselőket nem büntetnék.

Dacára annak, hogy felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban, a kormánypárt EP-képviselői teljes jogú tagként vehetnek részt az uniós pártcsalád frakciójának tevékenységében – írja a Népszava EP-forrásokra hivatkozva.

A lap szerint amennyiben a fideszesek néppárti színekben politizálnának tovább, arra is lesz lehetőségük, hogy vezető parlamenti, illetve szakbizottsági tisztségekre pályázzanak, illetve megőrizzék pozíciójukat a politikai csoport átmeneti elnökségében, feltéve, hogy jelölésükhöz hozzájárul frakciótársaik többsége.

Az Európai Néppárt szerdán tartja alakuló ülését Brüsszelben, ahol megválasztják az elnökséget. Vélhetően ismét bizalmat szavaznak Webernek és a vezetőség újraválasztott tagjainak. A Népszava úgy tudja, a fideszes Szájer József alelnök is megtarthatja a posztját, amennyiben elindul a tisztségért, és megszavazzák.

Megjegyzik, az átmeneti vezető testület addig marad hivatalban, amíg el nem dől az Európai Bizottság elnöki tisztére aspiráló Manfred Weber politikai jövője. Ez legfeljebb néhány hónapot vehet igénybe.