Baleset

Két férfit holtan találtak Budapesten

Életmód

Vége a magyarok kedvencének, 117 év után nem gyártják tovább

Közlekedés

Kisiklott egy vonat reggel a Keletiben, a MÁV hallgat

Kilép a KDNP az Európai Néppártból

Mind az 1 fő.

semjen-zsolt
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Gál Ferenc Egyetem központi tanévnyitóján a Szegedi Dómban 2022. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Kilép a KDNP (pontosabban az azt reprezentáló 1 fő Hölvényi György) az Európai Néppártból, miután kiderült, hogy a vasárnapi választáson hét helyet szerző Tisza Párt is minden bizonnyal a Néppárt frakciójába ülhet majd be.

A 444.hu azt írja, Semjén Zsolt pénteki bejelentése szerint a KDNP számára „erkölcsi és politikai okokból is” elfogadhatatlan Magyar Pétert személye az EPP-frakcióban, a Tisza Párt a Néppártban.

A lap megjegyzi, nem világos, hogy ez milyen bejelentés vagy sajtótájékoztató volt. Ők is a rogánista ATV-ből értesültek a KDNP döntéséről, mindenesetre a csatorna kérdésére Semjén állítólag azt válaszolta: Magyar Péter azzal, hogy személyében támadta Hölvényi Györgyöt, „kényszerpályára tette” a KDNP-t.

Magyar Péter korábban valóban többször beszélt arról, hogy miközben a Fidesz-KDNP „háborúpártisággal” vádolja a Néppártot, aközben a KDNP-s Hölvényi is ott pöffeszkedik a frakcióban, ami legalábbis ellentmondásos – volt eddig.

Semjén azt mondta, a kilépésről tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt vezetőjével, aki tudomásul vette a döntésüket.

Ez is érdekelhet:
Vitézy Dávid új választást szeretett volna két kerületben, ahol nagyon kikapott

Rovarirtóval szennyezett babot hívott vissza egy áruházlánc

Jachtot vásárolt a kalocsai KDNP-s polgármester 79 éves édesanyja

Orbán úgy tudja, az Európai Bizottság és az Európai Néppárt vezetője meg akarja buktatni a magyar kormányt

Magyar Orbánnak: A hazudozások ideje lejárt, vége van, miniszterelnök úr!

Semjén Zsolt bejelentette: egymilliárdot szánnak arra, hogy minden gyerek legalább egyszer eljusson egy nemzeti emlékhelyre

Felvették a Tisza Pártot az Európai Néppárt EP-frakciójába