Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Bűnügy

Vízbe akartak fojtani egy rendőrt Oroszlányban

Felvették a Tisza Pártot az Európai Néppárt EP-frakciójába

MAGYAR Péter
Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, európai parlamenti listavezetője és résztvevők a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budai alsó rakparton 2024. június 10-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója keddi, brüsszeli ülésén 97 százalékos támogatás mellett hozzájárult a Tisza Párt felvételéhez az EPP uniós parlamenti képviselőcsoportjába.

Az EPP – ahonnan azelőtt távozott a Fidesz, mielőtt kihajították volna – európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjai a Tisza Párt felvételét támogató szavazatukkal megerősítették a párt választási listáján szerepelő hét képviselő – Magyar Péter, Dávid Dóra, Tarr Zoltán, Kulja András, Lakos Eszter, Gerzsenyi Gabriella és Kollár Kinga – részvételét a frakció munkájában. Az EPP európai parlamenti frakciója a Tisza Párt hét képviselője mellett további hét új tag felvételét erősítette meg.

A néppárti frakció 97 %-os támogatással felvette a TISZA Párt képviselőit Európa legerősebb politikai csoportjába. Ahogy…

Posted by Péter Magyar on Tuesday, June 18, 2024

Az Európai Néppárt közleménye szerint az új tagok felvételével a néppárti frakció megszilárdítja pozícióját, mint az Európai Parlament „messze legerősebb” képviselőcsoportja.

Közölték továbbá, a keddi szavazáson érintett európai parlamenti képviselők az EPP EP-képviselőcsoportjához csatlakoztak, de pártjaik nem csatlakoztak automatikusan az EPP pártcsaládhoz. A pártcsoportbéli tagsággal kapcsolatos döntések egymástól függetlenek – írták.

Az Európai Parlament legfrissebb tájékoztatása szerint az új összetételű uniós parlamentben az új tagokkal együtt az Európai Néppárt 190, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) 136, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) nevű frakció 80, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) 76, az Identitás és Demokrácia (ID) pártcsoport 58, a Zöldek 52, a Baloldal 39 képviselője lehet. Független, illetve az EP-be újonnan bekerült képviselők 89-en vannak. Utóbbiak az új összetételű Európai Parlament megalakulása után még csatlakozhatnak valamely pártcsoporthoz.

Az ugyancsak az EPP-ben (1 fővel) ülő KDNP már korábban bejelentette, hogy ha a Tisza Párt jön, akkor az ő képviselőjük kilép a Néppártból, mivel számukra „erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlan” Magyar személye a frakcióban.

Ez is érdekelhet:
Őrizetbe vettek egy újabb MSZP-s maffiózót, Óbuda alpolgármesterét

Kapcsolódó hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Szórja a tízmilliós prémiumokat Karácsony Gergely, még a MÁV-Start vezetőjének is jutott

Elképesztő, ami a Tisza Párt támogatottságával történik a választás óta

Medián: továbbra is magasan a Fidesz a legnépszerűbb párt

Kilép a KDNP az Európai Néppártból

Milliárdos vállalkozó állt be Magyar Péter mögé

Megszámlálták a külképviseleti szavazatokat: a Tisza Párt toronymagasan elverte a Fideszt

A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert

Magyar Péter tovább üti-veri Gyurcsányt: „egyértelművé tette, hogy 2026-ban is segíteni kívánja Orbán hatalomban tartását”