Kilép a Néppártból a Fidesz

Több propagandalap is azt írja, ma délelőtt eljön a nagy szakítás.

Újságírók várják Orbán Viktor miniszterelnököt (k) Brüsszelben, az Európai Parlament épületében, az Európai Néppárt tanácskozása előtt 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (b).
Újságírók várják Orbán Viktor miniszterelnököt (k) Brüsszelben, az Európai Parlament épületében, az Európai Néppárt tanácskozása előtt 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (b). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A kormánypárti Magyar Nemzet és az Origo is arról ír, hogy

a Fidesz elhagyja az Európai Néppárt frakcióját, a döntést szerda délelőtt jelentheti be a kormánypárt.

A Fidesz és a Néppárt közötti súrlódás nem új keletű, de a szakítás eddig elmaradt. A Magyar Nemzet emlékeztet, az EPP várhatóan szerda délelőtt megszavazza alapszabályzatának módosítását, ami gyakorlatilag előirányozná az Orbán-párt felfüggesztéséről szóló voksolás kiírását.

Pár hete a 444.hu írta meg, hogy hamarosan újíthat parlamenti alapszabályán az EPP, hogy könnyebb legyen tagokat eltávolítani a frakcióból. Értesüléseik szerint ezen lépés kifejezetten a Fidesz ellen készülhet.

Kapcsolódó hírek