Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Orbán Viktor is kijelölte a Fidesz bölcseit

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Szájer József, a Fidesz-KDNP már csak volt európai parlamenti képviselője, valamint Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnök egy korábbi fotón.
Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Szájer József, a Fidesz-KDNP már csak volt európai parlamenti képviselője, valamint Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnök egy korábbi fotón. Fotó: Facebook/Varga Judit

Miután szerdán felfüggesztették a Fidesz néppárti tagságát, a forgatókönyv szerint hamarosan egy úgynevezett bölcsek tanácsa tanulmányozza majd az elkövetkező időszak magyarországi fejleményeit, és ennek kapcsán értékelést készít a Fidesz politikájáról.

A testületet Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke vezeti, további tagjai pedig Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke.

A Fidesz gyorsan reagált, és Orbán Viktor is felállította a párt „bölcsek tanácsát”, melynek az lesz a feladata hogy

rendszeresen egyeztessen a néppárttal, segítse „a tisztánlátásukat”, tovább mérje fel, hogy „hogyan alakul Európa a választások után , illetve milyen lehetőségek lesznek a magyar emberek érdekeinek lehető leghatékonyabban képviseletére.

A három fideszes bölcs pedig nem más, mint Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke, Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára és Szájer József, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője.