„A Fidesz a legsikeresebb párt a Néppárton belül” – a köztévé fáradhatatlanul tolja a propagandát

Még a Fidesz-logót is kitették az elemző mögé, hogy biztosan jól értsék a nézők.

„A Fidesz a legsikeresebb párt a Néppárton belül” – a köztévé fáradhatatlanul tolja a propagandát

190 szavazattal, 3 ellenében felfüggesztették szerdán a Fidesz néppárti tagságát. A kormánymédia mindezt úgy tálalta, hogy „szakértőik szerint” Orbánék hatalmas diadalt arattak.

A köztévé ma reggel ismét berángatta a stúdióba Deák Dánielt, hogy az objektivitással nehezen vádolható elemző a reggeli nézőkkel is tudassa:

„Mindenképpen komoly győzelem a Fidesz számára”,

hogy csak felfüggesztették a néppárti tagságát, és nem zárták ki Orbánékat. Deák szerint az Európai Néppárt elveszti erőteljes szerepét, mert eltávolodott az eredeti kereszténydemokrata értékektől, és inkább balliberális pártokkal működik együtt – magyarázta.

Deák úgy tudja, az Európai Néppárt hibás úton jár,

a Fidesz pedig az elmúlt időszakban a legsikeresebb párt a néppárton belül, és a mandátumbecslések is azt mutatják, hogy a Fidesz fogja elérni a legerősebb eredményt az EP-választásokon.

A magyar kormánypárt súlya meg fog nőni, így jobban tudja majd érvényesíteni akaratát, magyarázta az éppen elsöprő többséggel a pálya szélére állított Fideszről, amely ezentúl nem vehet részt az EPP találkozóin, nem lesz szavazati joga és nem lesz joga jelölteket állítani sem.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek