Sajtótájékoztatón magyarázza Orbán az „önfelfüggesztést”

Úgy tudja, „sose volt semmiféle kampányunk Juncker ellen”.

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (j2), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), valamint Járóka Lívia (b) és Szájer József (b2) fideszes európai parlamenti képviselők.
Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-án. Mellette Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (j2), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), valamint Járóka Lívia (b) és Szájer József (b2) fideszes európai parlamenti képviselők. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Sajtótájékoztatón beszélt Orbán Viktor arról, hogy nem sokkal ezelőtt elsöprő többséggel felfüggesztette a Fidesz tagságát az Európai Néppárt, amit a magyar kormánypropaganda már úgy magyaráz, hogy „a Fidesz döntött úgy, hogy egy ideig önként felfüggeszti részvételét az Európai Néppárt munkájában”.

„Sose volt semmiféle kampányunk Juncker ellen

– válaszolta Orbán egy kérdésre angolul, a teremben ülők hatalmas nevetésben törtek ki (a videón 12:20-nál):

Kapcsolódó hírek