Ötmillió forintos kártérítést kap az olaszliszkai lincselő

Az elsőrendű vádlott, ifjabb H. Dezső (b) és a másodrendű vádlott, idősebb H. Dezső hallgatja az ítélet indoklását a Debreceni Ítélőtáblán az olaszliszkai emberölés ügyében folyó tárgyaláson 2009. november 13-án.
Az elsőrendű vádlott, ifjabb H. Dezső (b) és a másodrendű vádlott, idősebb H. Dezső hallgatja az ítélet indoklását a Debreceni Ítélőtáblán az olaszliszkai emberölés ügyében folyó tárgyaláson 2009. november 13-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

Jogerősen ötmillió forintot sikerült kiperelnie ifj. H. Dezsőnek, az olaszliszkai lincselés fővádlottjának a magyar államtól a rossz börtönkörülmények miatt – tudta meg a Bors.

A férfi az illemhellyel, a melegvíz hiányával és a szellőztetéssel volt elégedetlen,

így a pert megnyerte, az összegből viszont legalább máris törleszthet valamennyit a 2006-ban halálra vert Szögi Lajos hozzátartozóinak.

A Bors felidézi: a bíróság korábban 46 millió forint kártérítést ítélt meg a meggyilkolt tanár családjának, de ebből eddig egyetlen forintot sem láttak. Ha kártérítési eljárást indítanak, akkor az ifjabb H. Dezsőnek járó pénz közvetlenül a Szögi családhoz érkezhet.

Ezek is érdekelhetnek