Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Humbug volt a börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztése

Minden hergelés, „börtönbizniszezés” és „balliberális ügyvédezés” ellenére továbbra is fizeti majd az állam az elítélteknek járó kártérítést, kedden ugyanis kijött az ezzel kapcsolatos kormányhatározat, mely szerint egyelőre minden marad a régiben.

A Magyar Közlönyben megjelent hivatalos határozat úgy fogalmaz, hogy a kormány felhívja az igazságügyi minisztert, hogy „az egyes ügyekben a jogszabályok által biztosított legvégső időpontig a börtönzsúfoltság miatti kártalanítások kifizetését haladéktalanul függessze fel”, csakhogy az Index által megkérdezett emberi jogokkal foglalkozó ügyvéd, Karsai Dániel szerint ebben semmi új nincs: az idézett mondat azt jelenti, hogy a minisztérium a határidő végén fog fizetni, ami eddig is a gyakorlat volt.

„A megjelent kormányhatározat alapján a leghatározottabban azt mondhatjuk, hogy nem függesztették fel a kifizetéseket”

– mondta az ügyvéd.

A határozatban egyébként az is szerepel, hogy a kormány felkéri Varga Judit minisztert, hogy vizsgálja felül a kártérítésekre vonatkozó törvényi szabályozást, ennek eredményéről pedig majd tájékoztassa a kormányt. Elképzelhető tehát, hogy a jövőben változik majd a kártérítések rendszere, jelenleg azonban nincs erről szó, noha a kormány Facebook-oldala már most ezzel az örömhírrel hecceli a követőit.

Megjelent a kormányhatározat: felfüggesztjük a börtönkártérítések kifizetését.

Posted by Magyarország Kormánya on Tuesday, January 21, 2020

Nem először „kommunikál érdekesen” egyébként a kormány „börtönbiznisz” ügyben, emlékezetes, a hétvégén írtuk meg a Vastagbőr nyomán, hogy a fideszesek a nagy óbégatás közben éppen csak arról feledkeztek meg, hogy 2016-ban ők maguk szavazták meg a börtönkártérítéseket lehetővé tévő törvénymódosítást.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz