Korábban, milliomosként szabadulhat az olaszliszkai lincselő

Jó magaviselet miatt éveket engedhetnek el a kiszabott büntetéséből annak az elítéltnek, aki az olaszliszkai lincselők egyikeként került börtönbe. A férfinak több millió forintot is megítélt a bíróság.

A Bors szerint a férfi, ifj. H. Dezső annak a kislánynak, H. Kittynek a bátyja, akit 2006 októberében sodort el autójával egy tiszavasvári tanár, Szögi Lajos. A cikk felidézte: a földrajz-biológia szakos pedagógus öt és tizennégy éves gyerekeivel tartott hazafelé, amikor megtörtént a baleset Olaszliszkán.

Az elsodort kislánynak nem esett komolyabb baja, de a feldühödött tömeg gyermekei szeme láttára verte agyon Szögi Lajost.

A tanár testét több mint 140 ütés, rúgás és taposás érte. A bíróság a lincselés miatt nyolc embert ítélt el, az elsőrendű vádlott, H. Kitty bátyja, ifj. H. Dezső 17 év, hárman pedig életfogytig tartó fegyházbüntetést kaptak.

Szögi Lajos emlékműve Olaszliszkán

Szögi Lajos emlékműve Olaszliszkán.Fotó: Wikipedia.org

Milliókat ítélt a lincselőnek a bíróság

A Bors most az Echo TV nyomán azt írta, ifj. H. Dezsőnek

rossz tartási körülményei miatt ötmillió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság.

A lap megkereste Szögi Lajos édesapját, aki elmondta, ők ezzel szemben még a mai napig egy forintot sem kaptak a nekik megítélt kártérítésből. (Tavaly a Blikk azt írta, 46 millió forintra vár a család.)

Mást nem tehetünk, türelmesen várunk. Talán az ükunokánk hozzájut a pénzhez

– mondta az apa.

A Bors információi szerint ifj. H. Dezsőnek 2023-ig kellene ülnie, de

jó magaviseletéért 2019 júliusban kiengedhetik a szegedi Csillagból.

Ugyanitt ül egyébként a férfi apja is, ő életfogytiglant kapott.

Kapcsolódó hírek