Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

A fideszesek kikérték maguknak, hogy a sérült gyerekek fontosabbak náluk

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkárt fingatta ma annak kapcsán, hogy valakik kinézhették maguknak a fóti gyermekvárosnak helyet adó kastélyterületet, mert a kormány bezárja az otthont, a sérült, árva és menedékkérő gyerekeknek pedig menniük kell.

Szél a parlamenti folyosón próbálta őszinteségre bírni az államtitkárt, miután állítása szerint Fülöp hetek óta nem reagál a telefonhívásaira. Ekkor hangzott el egy megdöbbentően beszédes replikázás az államtitkár beszélgetőtársától, aki féltékenységében kikérte magának, hogy az ellenzéki képviselő holmi gyerekügyekkel zavarja meg a beszélgetésüket.

Szél: Szeretném ha válaszolna! A gyermekek fontosabbak, mint az urak, akikkel ön most van, azt gondolom.

Férfi: Háááát… Ezt kikérjük magunknak! Államtitkár úr, javasolhatám, hogy a beszélgetésünket úgy fejezzük be, hogy ne zavarjon a képviselő asszony ezzel?

A videón 1:50-nél hallható az elszólás:

‼️❗️Rendhagyó interpelláció a parlamentben! A fóti gyermekotthonért felelős államtitkár, Fülöp Attila nem volt hajlandó fogadni, ezért arra használtam a parlamentet, amire való: kérdést tettem fel a kormánynak. 🔥 Elképesztő lett a vége: nézzék meg a jelenetet, és győződjenek meg róla a saját szemükkel, hogy az állami gondozásban élő gyermekek olyan döntéshozóknak vannak kiszolgáltatva, akik egyáltalán nem állnak ki értük, és csak a legnyomorultabb propagandát tolják.➡️ Először arról beszélt az államtitkár, hogy nevelőszülők kellenek a fóti gyerekeknek — mintha nem tudná, hogy a fóti speciális szükségletű gyerekek a legsúlyosabb helyzetben levő fiatalok, akik már több nevelőszülőt és gyermekotthont is megjártak, és egy szakértői bizottság mondta ki róluk, hogy máshol nem nevelhetők. ➡️ Ezután arról beszélt az államtitkár, hogy a gyermekeknek különben sem jó, ha a településtől elzárva élnek — mintha nem tudná, hogy a fóti gyermekközpont a város szívében egy mindenki számára nyitott parkban működik, korszerű otthonokban. Ezzel szemben a kijelölt helyek olyan régi tömegotthonok, amelyek már most is a törvényi létszám felett működnek, elszigetelve a közösségtől.Tovább folytatom a harcot a fóti gyermekekért és dolgozókért, Fülöp Attilának pedig felajánlom, hogy jöjjön el velem Fótra és a többi otthonba. Találkozzon a valósággal is, mielőtt gyermekek sorsáról dönt! A kormánynak meg üzenem, jobban teszik, ha elvégzik a munkájukat és válaszolnak a kérdéseimre, mert így vagy úgy, de úgyis elkapom őket.

Posted by Szél Bernadett on Tuesday, March 5, 2019