Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Megszólalt a BM: este 8 órától életbe lép a „vörös kód”

Aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát.

Megszólalt a BM: este 8 órától életbe lép a „vörös kód”
Fotó: Pixabay.com

A hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

Fülöp Attila Kitért arra, hogy a meteorológiai szolgálat az elkövetkező éjszakákra néhány helyen mínusz 10 Celsius-fok körüli hőmérsékletet prognosztizált, ilyen időben életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik.

Az államtitkár azt is állította, a hajléktalanellátóknál van elég férőhely, jelenleg a budapesti ellátók kihasználtsága 76, az országos hálózaté pedig 80 százalékos.

Arra kér mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. (A telefonszámok megtalálhatók a kormányzati felületeken.)

Mint arról korábban beszámoltunk, sarkvidéki eredetű hideg tör ránk a héten, országszerte fagyra kell készülni, pénteken és szombaton hajnalban a szélvédett körzetekben akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet.

Kapcsolódó friss hírek