Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Orbán: a mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján az egyiptomi Sarm-es-Sejkben 2019. február 24-én.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján az egyiptomi Sarm-es-Sejkben 2019. február 24-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A migráció alapját adó demográfiai tendenciák folytatódni fognak, az arab világ 2015-höz képest 2030-ra népességében 30 százalékkal nő majd, és az arab világ népessége meghaladja az Európai Unió népességét úgy, hogy mi Európában ráadásul csökkenünk – magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján, hétfőn Egyiptomban.

Meg kell tehát állapítanunk, hogy a mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak – fejtette ki, hozzátéve: a kérdés az, hogy elszenvedői vagy irányítói akarunk-e lenni ezeknek a folyamatoknak.

Orbán azt tapasztalja, az embercsempészek, a terrorszervezetek, az illegitim erőcsoportok, az ngo-k, a pénzügyi spekulánsok és a média erős befolyást gyakorol a migrációs politikára és ezen keresztül az európai-arab kapcsolatokra is.

„Mi azt szeretnénk, hogy a jövőben a legitim politikai vezetők közösen szabjanak irányt az eseményeknek, ezért a mai közös deklarációnk rendkívül értékes” – magyarázta a miniszterelnök.