A Fidesz Márki-Zaynak: „Ön ettől a kormánytól semmilyen támogatást nem fog kapni”

Megbüntetik a hódmezővásárhelyieket, amiért nem jól szavaztak.

A Fidesz Márki-Zaynak: „Ön ettől a kormánytól semmilyen támogatást nem fog kapni”
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A hódmezővásárhelyi Fidesz frakcióvezetője szerint a kormány nem fogja támogatni a Márki-Zay Péter vezette várost, mert a polgármester kormánykritikusnak merészel lenni.

„Öntsünk tiszta vizet a pohárba, beszéljünk nyíltan. Ön hetente szervez forradalmat a kormány megdöntésére… önnel senki nem tárgyal, ön ettől a kormánytól semmilyen támogatást nem fog kapni”

– idézte Hegedűs Zoltánt, a hódmezővásárhelyi Fidesz frakcióvezetőjének helyi közgyűlésen elhangzott meglepően őszinte szavait hvg.hu.

A grémium harmadszorra tudott elfogadni egy meglehetősen feszes büdzsét. Ehhez az is kellett, hogy a helyi Fidesz kitalálta: a város adjon egymilliárd forintot kórházfejlesztésre, miközben csökkentsék az építményadót, és mindehhez pedig hitelt se vegyenek fel.

Az első olvasatra is pénzügyileg irreális javaslatnak egyértelműen a szívatás a célja, és nyilván a kormánypártnak kedvező fordulat lenne, ha a tavaly év elején elveszített Hódmezővásárhely egyre rosszabb helyzetbe kerülne Márki-Zay irányítása alatt.

A polgármester ellen egyébként folyamatosak a támadások, nemrég egy Fidesz-közeli szervezet kezdett a kormányéhoz kísértetiesen hasonlító plakátkampányba Márki-Zay ellen, a kormánypárti média pedig a polgármester feleségét mocskolja.

Kapcsolódó hírek