Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Óriásplakátokon gyalázzák Márki-Zay Pétert Hódmezővásárhelyen

860 ezer forintot vert el egy Fidesz-közeli egyesület a fontos akcióra.

Óriásplakátokon estek neki Márki-Zay Péternek Hódmezővásárhelyen.
Óriásplakátokon estek neki Márki-Zay Péternek Hódmezővásárhelyen. Fotó: Nyugati Fény/vasarhely24.hu

Goebbels is elégedetten csattintaná össze a bokáját azon óriásplakátok láttán, melyeket Hódmezővásárhelyen helyezett ki egy Fidesz-közeli szervezet, és amelyekkel Márki-Zay Péter polgármestert tapossák.

A finoman fogalmazva is manipulatív plakátolásról a helyi Lázár János-rajongó propagandaoldal, a Vásárhely24.hu számolt be. Eszerint a plakátokat a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület finanszírozta és helyeztette ki, a 860 ezer forintos költséget a tagság és az egyesület támogatói adták össze.

A 444.hu szerint négyféle plakátot rendelt meg a Fidesz-közeli egyesület,

kettőn migránspártinak, egyen magyarellenesnek, egyene pedig Soros György emberének nevezik a várost 2018 februárja óta vezető Márki-Zay Pétert.

A karaktergyilkossághoz Márki-Zay Péter korábbi nyilatkozataiból ragadtak ki részleteket, kontextustól függetlenül.

A „Soros György javaslataira kellett volna Brüsszelnek hallgatnia” sor például a Mérce augusztusi cikke szerint úgy hangzott egészen pontosan, hogy

„Soros György javaslataira kellett volna Brüsszelnek hallgatnia, amely szerint komoly bevándorlási rendszert és ”határőrséget„ kellene az uniónak szerveznie.”

A „Számtalanszor elmondtam, hogy a menekülteket befogadnám…” félmondat Márki-Zay köszönőbeszédéből lett kiragadva. Ebben a Mérce szerint valójában arról beszélt, hogy annyi migránst se fog beengedni az országba, mint Rogán Antal, amire a Mérce munkatársa rákérdezett a polgármesternél, hogy ezt hogyan gondolja, mire Márki-Zay azt mondta:

„Számtalanszor elmondtam, hogy a menekülteket befogadnám, most a letelepedési kötvényesekről beszéltem.”

Az „Örömünnep, óriási öröm ez Európának” mondata, amivel az egyik plakát bizonygatja, hogy magyarellenes Hódmezővásárhely első embere, Márki-Zay Facebook-videójából származik, melyet azután posztolt, hogy az EP elfogadta Judith Sargentini jelentését Magyarországról. Itt a hódmezővásárhelyi polgármester arról beszélt a 444 szerint, hogy

„a jelentés a magyar kormányt ítéli el, nem a magyar embereket, még ha Magyarország szégyellheti is, hogy ide jutott, hogy ekkora hatalmat adott Orbán Viktornak.”

A kiemelt örömünnepes rész annak kapcsán hangzott el, hogy kisebbségbe kerültek az unióval szemben Oroszország felé tendáló erők, Orbán Viktor pedig nem lesz Európa vezetője.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban