Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Csecsemőhalálokkal hozta összefüggésbe Márki-Zay Pétert a kormánymédia

Egy 2015-ös tragikus csecsemőhalállal is kapcsolatba hozta az egykor szebb napokat látott Origo Márki-Zay Péter feleségét, Vincze Felíciát, azt sem mulasztva el megjegyezni, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester gyermekorvos felesége volt az agárdi „fényevők” szülésznője is.

Vincze Felíciát január elején a Budakörnyéki Törvényszék hallgatta meg egy büntetőügyben, mely egy öt évvel ezelőtti csecsemőhalál miatt indult. A perről elsőként beszámoló 24.hu hetekkel ezelőtt arról írt,

a gyermek azért halt meg, mert nem kapta meg a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor agyvérzés miatt rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost.

A szülésnél segédkező Vincze Felícia állítólag azt mondta, csak akkor szokott K-vitamint adni a gyereknek, ha a szülők kérik. Nem kérték, erre Vincze azt mondta nekik, hogy 5 napon belül adják be a K-vitamint, ez a születés utáni dokumentációban szerepelt is – írja a kormánypropaganda.

A tárgyaláson a bíró elmondta, már 2010 óta van hatályban a gyermekgyógyászati klinikai irányelv, amely tartalmazza a K-vitamin kötelező beadását az újszülöttek számára, de erre a felvetésre a cikk szerint nem reagált érdemben Márki-Zay felesége.

Az Origo szerint 2015-ben is meghalt egy baba, melyet Vincze Felícia segített világra, emellett úgy tudják, ő volt a gyermeküket halálra éheztető agárdi fényevő szülőknél is a szülésznő. Hogy ez utóbbi miért fontos információ a jelenleg zajló per esetén, nem sikerült megfejtenünk.

Kapcsolódó friss hírek

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából