Baleset

Meghalt a csecsemő, akit császármetszéssel hoztak világra, miután anyja életét vesztette egy autóbalesetben

Belföld

Orbán most jelentette be: megtámadunk valakiket

Baleset

Összeesett, meghalt egy diák a budapesti Szent Imre Gimnázium szalagavató bálján

Csecsemőhalálokkal hozta összefüggésbe Márki-Zay Pétert a kormánymédia

Harta ViktorHarta Viktor

Egy 2015-ös tragikus csecsemőhalállal is kapcsolatba hozta az egykor szebb napokat látott Origo Márki-Zay Péter feleségét, Vincze Felíciát, azt sem mulasztva el megjegyezni, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester gyermekorvos felesége volt az agárdi „fényevők” szülésznője is.

Vincze Felíciát január elején a Budakörnyéki Törvényszék hallgatta meg egy büntetőügyben, mely egy öt évvel ezelőtti csecsemőhalál miatt indult. A perről elsőként beszámoló 24.hu hetekkel ezelőtt arról írt,

a gyermek azért halt meg, mert nem kapta meg a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor agyvérzés miatt rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost.

A szülésnél segédkező Vincze Felícia állítólag azt mondta, csak akkor szokott K-vitamint adni a gyereknek, ha a szülők kérik. Nem kérték, erre Vincze azt mondta nekik, hogy 5 napon belül adják be a K-vitamint, ez a születés utáni dokumentációban szerepelt is – írja a kormánypropaganda.

A tárgyaláson a bíró elmondta, már 2010 óta van hatályban a gyermekgyógyászati klinikai irányelv, amely tartalmazza a K-vitamin kötelező beadását az újszülöttek számára, de erre a felvetésre a cikk szerint nem reagált érdemben Márki-Zay felesége.

Az Origo szerint 2015-ben is meghalt egy baba, melyet Vincze Felícia segített világra, emellett úgy tudják, ő volt a gyermeküket halálra éheztető agárdi fényevő szülőknél is a szülésznő. Hogy ez utóbbi miért fontos információ a jelenleg zajló per esetén, nem sikerült megfejtenünk.

Ezek is érdekelhetnek

Brutális, több milliárdos bírsággal lehetetlenítené el az ellenzéki pártokat az Állami Számvevőszék

Márki-Zay durva dolgokat állít Gyurcsányról

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

Kirúgták Pálffy Istvánt a Hír TV-től, miután pedofilok mentegetésével debütált első adásában

Lázár János megfenyegette a hódmezővásárhelyieket, Márki-Zay szerint le kell mondania