Megállapodott az Audi és a szakszervezet

Rábólintott a szakszervezet a gyár ajánlatára, lényegében elérte a sztrájk a célját.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet Sztrájkbizottságának felhívására dolgozók kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a sikertelen bértárgyalások miatt a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 18-án.
Az Audi Hungária Független Szakszervezet Sztrájkbizottságának felhívására dolgozók kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a sikertelen bértárgyalások miatt a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 18-án. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Megállapodott szerda délután az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet az idei évi bérekről – tájékoztatott a győri székhelyű vállalat.

A közlemény szerint a sztrájk a szerda esti órákban befejeződik, a termelés minden gyártó területen elindul.

Az AHFSZ a honlapján közölte, hogy

a vállalat 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeli a dolgozók alapbérét január 1-től 15 hónapra, a választható béren kívüli juttatás mértékét pedig 400 ezer forintra emeli idén, és ez az érték marad 2020-ban is.

Ezzel a dolgozók szinte minden kérése teljesült,

a havi legalább egy szabad hétvégét is megkapják. A béren kívüli juttatások mértékében engedett csak a szakszervezet az eredeti követelésekhez képest: itt az Audi 400 ezres ajánlatát tegnap az AHFSZ még nem fogadta el, mára már belementek. A 18 százalékos béremelés viszont egyértelműen siker, hiszen a vállalatvezetés sokáig ragaszkodott a két évre vonatkozó, csupán 10+10 százalékos emeléshez.

Kapcsolódó hírek