Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Baleset

Nagy baleset az M7-esen, lezárták a pálya Budapest felé vezető oldalát

Baleset

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Újraindult a járműgyártás a győri Audiban

Újraindult a termelés a győri Audi-gyárban
Dolgozó a koronavírus ellen védő műanyag lapot helyez egy autó csomagtere és utastere közé, mielőtt berakja a pótkereket az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárának járműszerelő részlegében 2020. április 27-én. Ezen a napon sikeresen újraindult az Audi Hungaria járműgyártása, mind a présüzemben, karosszériaüzemben, lakkozóban és a járműszereldében. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Egy műszakban újraindult a járműgyártás az Audi Hungaria Zrt.-nél a présüzemben, a karosszériaüzemben, a lakkozóban és a járműszereldében – közölte a vállalat kedden, hozzátéve,

a járműgyártásban mintegy kétezer ember kezdett el dolgozni első lépésben, a vállalatnál mintegy ötezren álltak már munkába a 12 ezer 800 munkavállalóból.

Az Audi a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt március 23-án állította le a termelést Magyarországon. A motorgyárban április 14-én indult újra a termelés a hathengeres benzines motorok gyártásával, amelyhez az április 20-i héten egy hathengeres és egy négyhengeres motorgyártó sor is csatlakozott.

A járműszereldében műszakonként jelenleg mintegy kétszázötven autót gyártanak, a termelést a következő hetekben fokozatosan szeretné felfuttatni a vállalat.

Az Audi szerszámgyára is csaknem teljes kapacitással készít szerszámokat és karosszériaelemeket. A műszaki fejlesztés területén pedig a „megszokott munkarendben” folyik a munkavégzés – közölte a cég.

A motor- és a járműgyártásban, valamint az irodai területeken is átalakították a munkahelyeket az egészségügyi előírások szerint. A munkavállalók egészségének védelme érdekében „technikai és szervezési intézkedéseket valósítottak meg”, emellett bizonyos munkaterületeken maszkot is biztosítanak. A jelenleg nem dolgozó munkavállalók a vállalat által elrendelt szabadságukat töltik.

Ez is érdekelhet:
Büdös volt Putnok fideszes vezetőjének az ellenzékiek adománya, visszautalta a pénzt

Kapcsolódó hírek

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Dézsi Csaba András nem nyugszik, ő is újraszámoltatná a szavazatokat

Csúnyán beégett Dézsi Csaba András, az újraszámlálás után még kevesebb szavazata lett a fideszesnek

Kifütyülték a szurkolók Győr fideszes polgármesterét, aki inkább meg sem szólalt

Árhullám Győrben: autókat kellett kimenteni a megáradt Rábából

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

A tizedikről lökte ki volt barátnőjét egy férfi Győrben

Középiskolában kampányolt a fideszes polgármester, papagájos sztorikkal álcázta a propagandát