Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban is

Egy B-osztályú modell a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti gyárának összeszerelő üzemében 2016. április 29-én.
Egy B-osztályú modell a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti gyárának összeszerelő üzemében 2016. április 29-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Az esztergomi Suzuki után a Mecedes-Benz is bejelentette, hogy kecskeméti gyárban április 28-tól fokozatosan újraindul a termelés. Először egy műszakban folyik majd a munka, és szigorú, minden munkatársra érvényes higiéniai és egészségvédelmi intézkedéseket vezetnek be a munkatársak védelme és a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében.

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a Vasas és az MTSZSZ szakszervezettel kidolgozott megegyezése értelmében megmaradt minden munkatárs alapbére a kecskeméti gyár újraindítását követően. A megegyezés eredményeként a dolgozók „kisebb pénzügyi áldozathozatalával” továbbra is biztosítható a munkatársak munkahelye.

A megállapodás a vakációjuttatás egyszeri csökkentését foglalja magában, a bércsoporttól függő mértékben. Áprilisra – a gyártás leállásának időszakára – pedig az úgynevezett jelenléti bónuszt nem fizetik ki. Ezeknek a lépéseknek köszönhetően a Mercedes-Benz gyára minden munkatársának alapbérét, valamint a 2018 végén kötött bérmegállapodás további elemeit – az ideiglenesen bevezetett egy- illetve kétműszakos gyártás ellenére – sikerül a gyár újraindítását követően is változatlanul megőrizni – írták.

A Daimler AG március 17-én döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén. Az intézkedés érintette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát is, ahol a legtöbb területen szintén felfüggesztették a munkát március 20-tól.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt