Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Audi-emblémát ragasztott és nagy bejelentést tett Orbán Viktor Győrben

Harta ViktorHarta Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök emblémát ragaszt fel egy készülő autóra a győri Audi-gyárban 2020. június 15-én.
Orbán Viktor miniszterelnök emblémát ragaszt fel egy készülő autóra a győri Audi-gyárban 2020. június 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Erőteljes kormányzati támogatásra van szükség a gazdaság újraindításához – magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak a győri Audi-gyárban, ahol hétfőtől a motor- és járműgyártás ismét a megszokott munkarendben termel.

A koronavírus-járvány gazdasági hatása még az olyan, világszínvonalon kiemelkedő gyárakat is rendkívül érzékenyen érinti, mint az Audi, és az is nyilvánvaló, hogy a gazdaság újraindításához – még a saját lábán megálló Audi-gyár újraindításához is – kell kormányzati segítség. Ennek hiányában ugyanis a gazdaság nem indul újra – fejtette ki a kormányfő, miután a járműgyár három műszakra átállása alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kíséretében látogatást tett a gyárban.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a győri Audi-gyárban 2020. június 15-én.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a győri Audi-gyárban 2020. június 15-én.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök közölte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az Audi-gyárban az összes munkás és mérnök megtalálja számítását, a kabinet kész pénzügyi hátteret is biztosítani a gyár teljes kapacitáson való működéséhez.

Jelezte ugyanakkor, a tulajdonosoknak, a vezetőknek és a dolgozóknak is jó megállapodást kell kötniük. „Megállapodásokkal lehet munkahelyeket megvédeni” – hangsúlyozta. Azt is mondta,

egy, de akár két évbe is telhet eljutni oda, hogy a járvány előtti kiindulópontot meghaladó, nagy terveket lehessen a termelő üzemekben meghirdetni.

Orbán Viktor miniszterelnök (j), Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b) és Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere a győri Audi-gyárban 2020. június 15-én.

Orbán Viktor miniszterelnök (j), Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b) és Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere a győri Audi-gyárban 2020. június 15-én.

A kormányfő a magyar ipar fellegvárának, büszkeségének nevezte a győri Audi-gyárat, amely nemzetgazdasági szempontból is fontos, eddig ugyanis több mint 11 milliárd eurónyi beruházás történt a mára környezetsemleges gyárban.

„De most még az Audi-gyárért is küzdeni kell”

– hangoztatta Orbán Viktor, aki ugyanakkor arra számít, hogy „a válságot nemcsak hogy túl fogjuk élni, hanem megerősödve is fogunk kikerülni belőle”, és ennek része lesz „az Audi nevű sikersztori” folytatása.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Kiszámolta a KSH: 605 100 forint volt az átlagkereset januárban