Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Beszólt a sztrájkoló Audi-dolgozóknak Parragh László

Az iparkamara elnöke szerint elszaladt velük a ló, Magyarország megítélését rongálják.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j) a kamara gazdasági évnyitóján a Boscolo Budapest szállodában 2017. február 28-án.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j) a kamara gazdasági évnyitóján a Boscolo Budapest szállodában 2017. február 28-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Fájhat a magyar befektetéseknek az Audi-sztrájk” címmel beszéltette meg Parragh Lászlót a kormánypropaganda részévé lett egykori gazdasági lap, a Világgazdaság.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nem a dolgozók normális bérezéséért aggódik, hanem az ország megítélését félti: attól tart, hogy elmegy a külföldi befektetők kedve az olcsó munkaerőt kínáló, Európa összeszerelő üzemévé silányított Magyarországtól.

„Az események erősen rongálják a Magyarországról alkotott befektetői képet, amely eddig megbízhatóságot és kiszámíthatóságot mutatott”

– fogalmazott Parragh, aki szerint a csütörtök óta tartó munkabeszüntetés „a teljes magyar gazdaságnak is komoly károkat okozhat”.

„A győri sztrájk a lehető legrosszabb pillanatban zajlik, ugyanis a németországi autóipar nincs könnyű helyzetben, a helyi szakszervezetek pedig erős nyomást gyakorolnak a gyártókra, hogy vigyék haza a külföldi termelési kapacitásaikat”

– sajnálkozott a magyar iparkamara elnöke, aki azt nem tette hozzá, hogy a Bloomberg összesítése szerint a VW-csoport belga, cseh, szlovák, lengyel gyáraiban nagyságrendekkel jobban megfizetik a dolgozókat, azaz még ha úgy is adódna, valószínűleg nem a győri üzemet fogják elsőként bezárni.

Azzal kapcsolatban, hogy a Audi Hungária Független Szakszervezet legalább a régió többi gyárához hasonló bérezést szeretne, Parragh azt mondta, túlzónak tartja a követeléseiket:

„elszaladt velük a ló. A bérfelzárkóztatás pártján állok, de ezt csak megfelelő tempóval lehet végigvinni, nagy ugrásokkal nem, mivel ezt nem követi le a termelékenység és a hatékonyság”.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban