Bűnügy

Fejlemény a bicskei pedofil gyermekotthoni igazgató ügyében, megszólalt a bíróság

Gazdaság

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Belföld

Magyar Péter készül valamire március 15-én

Folytatódik az Audi-sztrájk: nem hajlik a vállalat az európai bérezésre

Az Audi legutóbbi ajánlatában úgy emelne az alapbéren, hogy más juttatást lecsökkentene; nem fogadta el a szakszervezet.

RövidenRöviden
Az Audi Hungária Független Szakszervezet Sztrájkbizottságának felhívására dolgozók kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a sikertelen bértárgyalások miatt a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 18-án.
Az Audi Hungária Független Szakszervezet Sztrájkbizottságának felhívására dolgozók kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a sikertelen bértárgyalások miatt a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 18-án. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Kedden is folytatódik a január 24. óta tartó, egyhetesre tervezett sztrájk a győri Audiban, miután hétfőn sem tudott megállapodni a vállalatvezetéssel az Audi Hungária Független Szakszervezet az idei évi bérekről, a tárgyalások folytatódnak.

Szimacsek Tibor, az AHFSZ elnökségi tagja kedd reggel elmondta, hogy a tárgyalásra egyelőre nem jelöltek meg időpontot. Az érdekképviselet kedd hajnalban honlapján erősítette meg, hogy a tegnapi tárgyalások sem vezettek megállapodáshoz.

Hétfőn a vállalat azt az ajánlatot tette, hogy az idei évtől 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos alapbéremelést tesz, a választható béren kívüli juttatás keretét háromszázezer forintra csökkenti, minden munkavállaló egy hónapban legalább egy szabad hétvégét kap és a bérmegállapodás 15 hónapra érvényes.

Ezt az ajánlatot a tárgyaló delegáció nem fogadta el. Indoklásuk szerint

ez egy „gazdasági csiki-csuki a számokkal”,

mert „az emelendő alapbér miatt a béren kívüli juttatás gyakorlatilag megfeleződött és az így felszabadult összeg, valamint a lojalitás bónusz jelenlegi értékeken hagyása adja ki ezt az összeget” – írják.

A győri gyárban január 24. reggel hat óra óta sztrájkolnak a dolgozók, azóta teljesen leállt a termelés a motorgyárban és a járműgyárban. A termeléskiesés miatt hétfőn leállították a gyártást az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban, mert hiányoznak a Győrben készített motorok. Előreláthatólag szerdáig szünetel a termelés.

Az AHFSZ-nek mintegy 9300 tagja van. A tegnapi hírek szerint már 9 ezren sztrájkolnak azért, hogy

Győrben is legalább a régió többi üzeméhez hasonló bérezést nyújtson az Audi.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Árhullám Győrben: autókat kellett kimenteni a megáradt Rábából

Középiskolában kampányolt a fideszes polgármester, papagájos sztorikkal álcázta a propagandát

Csák János nagyot álmodott: Magyarország a világ top 10 országába akar kerülni az innováció terén 2040-re(!)

Két év alatt 564 milliárd forint kár érhette Magyarországot, amiért az oroszoktól vesszük a gázt

Nagyot drágul a benzin szerdától, mutatjuk

Gázolt a vonat Győr és Szabadhegy között