Megbénult egy német Audi-gyár a győri sztrájk miatt

Megbénította az Audi ingolstadti üzemében is a gyártást a vállalat győri motorgyárában napok óta tartó sztrájk – közölte a vállalat szóvivője hétfőn a 24.hu szerint.

Több ezer járművet nem tudnak legyártani az Audi ingolstadti központjában

azért, mert hiányoznak ehhez a Győrben készülő motorok. A magyarországi munkabeszüntetés miatt ezért

hétfőn és kedden teljesen leállnak a szalagok Ingolstadtban is.

Az Audi neckarsulmi üzeme egyelőre nem érintett, ott a hét közepéig áll rendelkezésre elengedő számú motor a járművek összeszereléséhez. A szóvivő kiemelte, hogy a magyarországi tárgyalásoktól függ majd a helyzet további alakulása.

Győrben Audi és Volkswagen márkájú járművekbe készítenek motorokat, a győri Audi-telephely a legnagyobb motorgyártó üzem az autógyártó konszernen belül.

Az eredménytelen bértárgyalások miatt elindított győri sztrájk múlt hét csütörtök óta tart, a legutóbbi információk szerint már

9000 ember vesz részt a munkabeszüntetésben.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet legfőbb követelése 18 százalékos béremelés az idei évre, illetve a régió többi üzeméhez hasonló bérezést szeretnének (vagyis még csak nem is „nyugat-európai” bért).

Az Audi kommunikációs osztálya az MTI-vel azt közölte, január 28-án délután ismét tárgyal az érdekképviselet és a munkaadói oldal. Utóbbi reményét fejezte ki, hogy minél hamarabb sikerül mindenki számára elfogadható megállapodást kötni.

Kapcsolódó hírek