Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Évi 155 milliót költenek autóflottákra a megyei jogú városok

Kétszáznál több kocsit üzemeltet évente 155 millió forintot meghaladó összegért az ország megyei jogú városai, a legtöbb pénz Szekszárdon füstöl el.

A városházi autóflották költségéről a Népszava számolt be, a szerdai lapszámban megjelent cikket a 24.hu szemlézte. A közérdekű adatigénylésekkel megszerzett adatok szerint

összesen 207 autót üzemeltet a 23 megyei jogú város.

A legtöbb autó – 25 – Miskolcon áll szolgálatban, ez évi 13 millió forintot visz el. Szegeden 19, míg a harmadik helyen holtversenyben osztozó Szekszárdon és Debrecenben 18 autó áll a város rendelkezésére.

Szekszárd a cikk szerint rekorder: itt költik a legtöbb pénzt az önkormányzati flottára: 23,4 millió forintot évi szinten.

Pécs is éllovas: itt az egy autóra költött összeg lett a legmagasabb az országban. A cikk szerint a baranyai megyeszékhelyen

10 autóra megy el évi 20 millió, ami autónként 2 millió forintot jelent.

Az egyik autó, mely viszi a pénzt, Páva Zsolt polgármester Volvo S80-asa, mely magasabb kategória a többi városvezető Skodáihoz és Volkswagenjeihez képest.

Jelentős különbségek figyelhetők meg az egy autóra jutó éves költségeknél. Vannak városok – Kecskemét, Nagykanizsa, Salgótarján, Eger – ahol kocsinként 250-350 ezer forintba kerül évi szinten a fenntartás, máshol – például Pécsett, Szekszárdon, továbbá Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Kaposváron, Dunaújvárosban és Nyíregyházán – 1 és 2 millió forint/autó ez a pénz.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten