Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Bűnügy

14 éves beteg gyereket molesztált hónapok óta egy 56 éves férfi Harkányban

Évi 155 milliót költenek autóflottákra a megyei jogú városok

Harta ViktorHarta Viktor

Kétszáznál több kocsit üzemeltet évente 155 millió forintot meghaladó összegért az ország megyei jogú városai, a legtöbb pénz Szekszárdon füstöl el.

A városházi autóflották költségéről a Népszava számolt be, a szerdai lapszámban megjelent cikket a 24.hu szemlézte. A közérdekű adatigénylésekkel megszerzett adatok szerint

összesen 207 autót üzemeltet a 23 megyei jogú város.

A legtöbb autó – 25 – Miskolcon áll szolgálatban, ez évi 13 millió forintot visz el. Szegeden 19, míg a harmadik helyen holtversenyben osztozó Szekszárdon és Debrecenben 18 autó áll a város rendelkezésére.

Szekszárd a cikk szerint rekorder: itt költik a legtöbb pénzt az önkormányzati flottára: 23,4 millió forintot évi szinten.

Pécs is éllovas: itt az egy autóra költött összeg lett a legmagasabb az országban. A cikk szerint a baranyai megyeszékhelyen

10 autóra megy el évi 20 millió, ami autónként 2 millió forintot jelent.

Az egyik autó, mely viszi a pénzt, Páva Zsolt polgármester Volvo S80-asa, mely magasabb kategória a többi városvezető Skodáihoz és Volkswagenjeihez képest.

Jelentős különbségek figyelhetők meg az egy autóra jutó éves költségeknél. Vannak városok – Kecskemét, Nagykanizsa, Salgótarján, Eger – ahol kocsinként 250-350 ezer forintba kerül évi szinten a fenntartás, máshol – például Pécsett, Szekszárdon, továbbá Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Kaposváron, Dunaújvárosban és Nyíregyházán – 1 és 2 millió forint/autó ez a pénz.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Magyar Péter készül valamire március 15-én

Újabb fideszesek estek egymásnak: úgy megfenyegették sajátjai a körmendi polgármesterjelöltet, hogy inkább visszalép az indulástól

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Balog Zoltán tovább kapaszkodik a pozícióiba, az újabb „reformpedofil” fejlemények után is