20 millió forintot mulatott el a Fidesz karácsony előtt

Megadta a módját az ünnepnek a kormánypárt: két rendezvényre 20 millió forintnál is többet költött el az ünnepeket megelőzően.

A Népszava a parlament.hu-ra feltöltött dokumentumokban vette észre, hogy a Fidesz országgyűlési frakciója

  • december 17-én egy állófogadásra fizetett ki 8,67 millió forintot,
  • december 18-án pedig 11,65 milliót költött egy közelebbről meg nem nevezett rendezvényre, olyan szerződésekkel melyekre nem vonatkozik a közbeszerzési törvény.

A cikk szerint a Fidesz-frakció részéről Kocsis Máté és Rozgonyi Eszter írta alá a szerződéseket. A december 17-i állófogadást az a Csónakázótó Vendéglátóipari Kft. vállalta, ami 2018-ban két parlamenti szaloneseményt is lebonyolított a Fidesz megbízásából. A Népszava megjegyezte, az említett cégben a CFTP Hungary Kft. társtulajdonos, mely a Valton-vezér Vajda Lajoshoz köthető.

A december 18-i rendezvényt a Rendezvényguru Kft. intézte, mely nem először szervezett már programot a Fidesznek. A társaságnál tag Varga Szilvia, aki a második Orbán-kormány alatt a Hungarofest nemzeti rendezvényszervező divízióját is irányította, továbbá a cikk szerint tagja volt a közmédia Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának is.

A Rendezvényguru Kft. 2017-ben is jól járt: a Bálnában mintegy 11 millióból tartottak rendezvényt a nagyobbik kormánypártnak, plusz 13 millióért az ’56-os emlékévhez kapcsolódóan dolgozott.

Kapcsolódó hírek