Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Kancellárokat ültetnének a szakképzési centrumok nyakába

A képernyőn Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára (k) egy drónt irányít, mellette Kovács Ferenc polgármester (j2) az ország első digitális közösségi alkotóműhelyében, a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban 2018. november 6-án.
A képernyőn Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára (k) egy drónt irányít, mellette Kovács Ferenc polgármester (j2) az ország első digitális közösségi alkotóműhelyében, a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban 2018. november 6-án. Fotó: MTI/Balázs Attila

Az egyetemekhez hasonlóan a szakképzési centrumokra is kancellárok telepednének – tudta meg a Népszava.

A lap egy levélre hivatkozva azt írta, a szakképzési centrumokban kiadásstopot rendeltek el, legalábbis Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár ebben a levélben azt írta, a centrumok

a kancellárok érkezéséig, ha lehet, ne költekezzenek.

A Népszava felidézte, Palkovics László innovációs miniszter október végén nyújtott be egy törvényjavaslatot, amely a felsőoktatás mintájára a szakképzésben is kancelláriarendszer kiépítését helyezte kilátásba.

A kinevezett kancellár a főigazgatótól és a gazdasági vezetőtől vonna el jogköröket, ők gazdasági ügyekbe már nem szólhatnának bele, a Népszava szerint utóbbi pozíció nagy valószínűséggel meg is szűnne.

Ezt a törvényjavaslatot a cikk szerint még az idén elfogadhatják, 2019. január elsejétől pedig már életbe is léphetne. És hogy a kancellároknak előkészítsék a terepet, a Népszava szerint Pölöskeiné arra utasította a főigazgatókat. hogy

a kancellárok mozgásterének biztosítása érdekében ne, vagy csak a legszükségesebb mértékben döntsenek tanéven túli pénzügyi kötelezettségvállalásról.

A PDSZSZ nem örül

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nem fogadta tárt karokkal az ötletet. Megítélésünk szerint a kancellár, aki a szakképző centrumok teljes anyagi erőforrásai fölött rendelkezik, és aki a technikai dolgozók munkáltatója lesz, ezzel az átszervezéssel túlhatalmat kap.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt