Bűnügy

Öngyilkos akart lenni egy férfi Kiskunfélegyházán, rendőrök mentették meg az utolsó pillanatban

Belföld

Kormányátalakításra készülhet Orbán Viktor, Navracsics lehet a nagy nyertes

Életmód

Betiltaná a 18 év alattiak számára az energiaitalt a Fidesz-KDNP

Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Moody’s

RövidenRöviden

Változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország „Baa3” szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását pénteken a Moody’s Investors Service. Ezzel befejeződött Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálat-sorozata.

A Moody’s a döntéshez fűzött, péntek éjjel Londonban ismertetett elemzésében kiemelte azt a véleményét, hogy a magyar gazdaság rövid távú növekedési kilátásai továbbra is erőteljesek. A cég előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,3 százalékkal, 2019-ben 3,4 százalékkal nő.

A hitelminősítő kiemeli, hogy a magyar gazdaság reálértéken számolt éves növekedési üteme 2016 óta gyorsul, jelezve, hogy a gazdaság reagál a hazai kereslet élénkítését célzó kormányzati szakpolitikai intézkedésekre.

A Moody’s hangsúlyozza, hogy 2018 első három negyedévében az éves szintre számolt növekedési ütemek átlaga 4,7 százalék volt, és ennek elsődleges hajtóerejét szintén az erőteljes hazai kereslet adta.

Ezek is érdekelhetnek

Kocsis Máté, miután Varga bedöntötte az OTP árfolyamát: az csak a pénzügyminiszter magánvéleménye volt, hogy emelni kell a bankadót

Szervizdíjat vezethetnek be a magyar szállodákban, meg is van a mértéke

Rossz hír: pénteken tovább drágul a tankolás, itt vannak az árak

Kihúzta a KSH a júliusi bruttó nyerőszámokat: 5, 5, 9, 1, 0, 0

Orbán, miután az EU legmagasabb inflációját szakította a magyarok nyakába bejelentette, hogy a kormány átvette az infláció elleni küzdelem feladatát

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy