Elment Orbán házához a macedón tévé

Orbán Viktor házánál akart forgatni a macedón 1TV a Gruevszki-ügy kapcsán, találd ki, mi történt!

Elment Orbán házához a macedón tévé

Mint ismert, bevont útlevele dacára Magyarországra jött Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, akit hivatali visszaélés miatt jogerősen börtönre ítéltek. Kétéves büntetését múlt héten kellett volna megkezdenie hazájában, de inkább Magyarországra surrant, és ezt ki is posztolta a közösségi médiában.

A macedón 1TV korábban úgy értesült, Gruevszki Orbán Viktor otthonában lehet, ezt Havasi Bertalan cáfolta. A macedón kormány követelte az időközben menedékjogot kérő Gruevszki kiadatását, de Szijjártó Péter csak széttette a kezét. A Miniszterelnökség végül elismerte, hogy különleges eljárásban pátyolgatják a politikusbűnözőt, Gruevszki elbírálását jogi és nem politikai kérdésnek tekintik.

Mindezek után az 1TV munkatársai szerdán elmentek Orbán Viktor házához, hogy ott készítsenek egy anyagot az esti híradójukba

írta a 444. De sikerült?

A lap szerint a magyar miniszterelnök testőrei eltávolították a forgatócsoportot. A csatorna munkatársai azonban maradnak Budapesten, céljuk, hogy felderítsék, „valóban Orbán-e a kulcsfigurája” Gruevszki szökésének.

Kapcsolódó hírek