Baleset

Tragikus baleset Földes és Báránd között: két kisbusz ütközött össze

Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Megszüntették a nyomozást Nikola Gruevszki Magyarországra szökése ügyében

RövidenRöviden
Megszüntették a nyomozást Nikola Gruevszki Magyarországra szökése ügyében
Fotó: Facebook/Nikola Gruevszki

Megszüntették a nyomozást a korrupció miatti börtönbüntetése elől Magyarországra menekülő Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ügyben – erősítette meg a rendőrség szerda este az MTI-nek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több feljelentés alapján 2018. december 18-án rendelt el nyomozást embercsempészés és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az eljárást a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában 2019. február 22-én megszüntette.

Szerdán több portál a rendőrségi határozatra hivatkozva azt írta: „a nyomozás során megállapítást nyert, hogy Nikola Gruevszki mind a magyar-szerb államhatáron történő belépéskor, mind pedig az azt megelőző határátlépések során érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, továbbá a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt”.

Nikola Gruevszkit – aki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke – tavaly májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. November 12-én elfogatóparancsot adtak ki ellene, egy nappal később pedig ő maga tudatta egy közösségi oldalon, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért. Szkopje még aznap nemzetközi elfogatóparancsot is kiadott ellene. Egy héttel később Gruevszki szintén a közösségi médiában jelentette be, hogy megkapta a menekültstátuszt Magyarországon.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Nem adja ki Magyarország Nikola Gruevszkit

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

Direkt36: egymilliárdot pumpáltak át az Orbánék által épített balkáni médiába

Rózsadombi luxusétteremben kapták le ma Gruevszkit, videón, ahogy elhajtott

Megszólalt a Budapesten bujkáló volt macedón miniszterelnök

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése