Új, jobboldali párt alakult, azt tervezik, 2026-ra “kormányközeli helyzetbe” kerülnek

Ma is megmenekült a demokrácia.

Rubi Gergely, a Megoldások, Egyensúly, Rend és Tettrekészség (MERT) párt elnöke.
Rubi Gergely, a Megoldások, Egyensúly, Rend és Tettrekészség (MERT) párt elnöke. Fotó: Facebook/Rubi Gergely

Megoldások, Egyensúly, Rend és Tettrekészség (MERT) néven új, jobboldali párt alakult szombaton Orosházán – közölte sajtótájékoztatón Rubi Gergely, a párt elnöke, aki bemutatta az alakuló közgyűlésről szóló jegyzőkönyvet, és azt mondta: a dokumentum rövidesen a cégbíróságra kerül, hogy bejegyezzék a szervezetet.

Az új párt tagjainak számáról nem közölt adatot, annyit mondott, hogy minden megyében van már képviseletük. Elmondta,

tagságukat az elmúlt években a Jobbikot, illetve a Jobbikhoz korábban kötődő szervezeteket, így a Magyar Gárdát, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet és más, hasonló radikális szervezeteket, mozgalmakat elhagyó emberek alkotják.

Az elnök szerint – aki korábban jobbikos parlamenti képviselő volt – közvetlen céljuk, hogy a következő parlamenti választásokon kiszorítsák az Országgyűlésből az ellenzéket, mert “hazaárulóknak” tartják őket. A közelgő önkormányzati választásokon egyelőre az általa “kiemelt helyszínnek” nevezett Ózdon és Orosházán indítanak jelöltet.

Rubi Gergely úgy látja,

pártja 2026-ra már “kormányközeli helyzetbe kerülhet”.

Egyelőre se honlapját, se Facebook-oldalát nem találtuk a szervezetnek, csak ezt a februári videót, amin Rubi egy állítólagos hitelezője reklamálására azt feleli,

anyádat futtatom, majd abból megadom [a pénzed].

Kapcsolódó hírek