Bulvár

Megvan Magyarország Szépe, Katzenbach Andrea az ország szépségkirálynője

Bulvár

Mészáros Lőrinc 312.000 forintos korpás vállú pólóban ment jótékonykodni a nagycsaládosokhoz

Baleset

Lezuhant egy vitorlázógép Dunakeszin egy 17 éves lánnyal a fedélzetén

Milliárdos vállalkozó állt be Magyar Péter mögé

Bojár Gábor
Bojár Gábor magyar vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója. Fotó: Facebook/Bojár Gábor

Bojár Gábor, a Graphisoft és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója lehet a Magyar Péter által fémjelzett Tisza Párt egyik legnagyobb támogatója – derítette ki a Media1.

A leggazdagabb magyarok toplistáján is szereplő Bojárról már korábban tudni lehetett, hogy támogatja Magyar Péter pártját. Ezt erősítette, hogy a Tiszánál fontos posztot betöltő Seprenyi Anitáról, Magyar Péter jobbkezéről és Farkas Dezsőről is az a hír terjedt, hogy Bojár emberei.

A Media1 kérdéseire a Tisza Párt nem válaszolt, Bojár Gábor azonban megerősítette, hogy támogatja Magyarékat. A milliárdos levelében úgy fogalmazott:

„Szüleim polgári liberális eszmék mentén neveltek, ezt azóta is őrzöm, még ha bizonyos körökben a liberális szó ma szitokszónak számít. A liberális mentalitás egyik lényege pedig, hogy tiszteljük a sajátunktól eltérő, de emellett vitathatatlanul demokratikus értékrendeket is. Ezen belül tisztelem a szociáldemokrata (tehát nem a kommunista) értékeket, és természetesen tisztelem az európai értelemben vett konzervatív értékeket is. A Magyar Péter pártjának nyújtott támogatásomat tehát ennek fényében lehet értelmezni.”

Bojár Gábor úgy látja, a magát keresztény-konzervatívnak hazudó kormányzat elárulta ezeket az értékeket, és bár akadnak próbálkozások az űr betöltésére – a néppártosodó Jobbik és Márki-Zay Péter mozgalma – jelenleg „Magyar Péternek nagyobb esélye van a Fidesz hatalmának megrendítésére, mint bárki másnak”.

„Ezért vállaltam kérésére az anyagi támogatást, különös tekintettel arra is, hogy eddig még országgyűlési választáson nem indult, és így – ellentétben az összes parlamenti párttal – semmiféle állami támogatásban nem részesül”

– írja Bojár, hozzátéve, a (szerinte nem is annyira magas) összeg sem marad majd titokban, mivel az meghaladja a félmillió forintot, így a párt beszámolójában is szerepelni fog.

Az üzletember leszögezte, számos kérdésben nem ért egyet Magyar Péterrel, de most szerinte mindennél fontosabb, hogy támogatottja árthat a Fidesznek.

Bojár Gábornak nem tetszett például az, hogy Magyar szerint a Momentum „bűnben fogant” a budapesti olimpia „megfúrása” miatt, nem ért egyet a többi ellenzéki párt pocskondiázásával sem, illetve a Magyar Péter által vallott, EU-val kapcsolatos nézetek sem egyeznek az övéivel – árulta el Bojár a Media1-nek írt válaszában.

Ez is érdekelhet:
Breaking! Kiszabadult a börtönből Lagzi Lajcsi

Kapcsolódó hírek

Pokoli időjárás várható, kiadták a másodfokú veszélyjelzést

Szétverte a vihar a Szentendrei Skanzent, azonnal cselekedni kellett

Elképesztő, ami a Tisza Párt támogatottságával történik a választás óta

Ettől végleg megvadulnak a DK-sok: valaki magára tetováltatta Magyar Péter arcképét

Magyar Péter máris beleszállt Orbánba: „egyik klubba sem hívnak meg, ezért sértődötten alapítasz egy sajátot”

Magyar Péter újabb országjárásra indul

Magyar Péter idegbe rakta magát, amiért az újság írni merészelt a támogatóiról

Itt van Magyar Péter drogtesztjének az eredménye

Magyar Péter tovább üti-veri Gyurcsányt: „egyértelművé tette, hogy 2026-ban is segíteni kívánja Orbán hatalomban tartását”

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!