Bűnügy

Nyomoz a rendőrség, miután egy felügyelő úgy felrúgott egy kisfiút Szolnokon, hogy fejre esett

Belföld

Az iskolázatlanok és az idősek tartják hatalomban a Fideszt

Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Milliárdos vállalkozó állt be Magyar Péter mögé

Bojár Gábor
Bojár Gábor magyar vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója. Fotó: Facebook/Bojár Gábor

Bojár Gábor, a Graphisoft és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója lehet a Magyar Péter által fémjelzett Tisza Párt egyik legnagyobb támogatója – derítette ki a Media1.

A leggazdagabb magyarok toplistáján is szereplő Bojárról már korábban tudni lehetett, hogy támogatja Magyar Péter pártját. Ezt erősítette, hogy a Tiszánál fontos posztot betöltő Seprenyi Anitáról, Magyar Péter jobbkezéről és Farkas Dezsőről is az a hír terjedt, hogy Bojár emberei.

A Media1 kérdéseire a Tisza Párt nem válaszolt, Bojár Gábor azonban megerősítette, hogy támogatja Magyarékat. A milliárdos levelében úgy fogalmazott:

„Szüleim polgári liberális eszmék mentén neveltek, ezt azóta is őrzöm, még ha bizonyos körökben a liberális szó ma szitokszónak számít. A liberális mentalitás egyik lényege pedig, hogy tiszteljük a sajátunktól eltérő, de emellett vitathatatlanul demokratikus értékrendeket is. Ezen belül tisztelem a szociáldemokrata (tehát nem a kommunista) értékeket, és természetesen tisztelem az európai értelemben vett konzervatív értékeket is. A Magyar Péter pártjának nyújtott támogatásomat tehát ennek fényében lehet értelmezni.”

Bojár Gábor úgy látja, a magát keresztény-konzervatívnak hazudó kormányzat elárulta ezeket az értékeket, és bár akadnak próbálkozások az űr betöltésére – a néppártosodó Jobbik és Márki-Zay Péter mozgalma – jelenleg „Magyar Péternek nagyobb esélye van a Fidesz hatalmának megrendítésére, mint bárki másnak”.

„Ezért vállaltam kérésére az anyagi támogatást, különös tekintettel arra is, hogy eddig még országgyűlési választáson nem indult, és így – ellentétben az összes parlamenti párttal – semmiféle állami támogatásban nem részesül”

– írja Bojár, hozzátéve, a (szerinte nem is annyira magas) összeg sem marad majd titokban, mivel az meghaladja a félmillió forintot, így a párt beszámolójában is szerepelni fog.

Az üzletember leszögezte, számos kérdésben nem ért egyet Magyar Péterrel, de most szerinte mindennél fontosabb, hogy támogatottja árthat a Fidesznek.

Bojár Gábornak nem tetszett például az, hogy Magyar szerint a Momentum „bűnben fogant” a budapesti olimpia „megfúrása” miatt, nem ért egyet a többi ellenzéki párt pocskondiázásával sem, illetve a Magyar Péter által vallott, EU-val kapcsolatos nézetek sem egyeznek az övéivel – árulta el Bojár a Media1-nek írt válaszában.

Ez is érdekelhet:
Breaking! Kiszabadult a börtönből Lagzi Lajcsi

Kapcsolódó hírek

Szórja a tízmilliós prémiumokat Karácsony Gergely, még a MÁV-Start vezetőjének is jutott

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert

Magyar Péter megint leleplezéssel fenyegetőzik

Magyar Péter: 15 millió forint és rengeteg adomány gyűlt össze a kijevi látogatáshoz

Magyar Péter Kijevbe utazik szerdán a lebombázott gyermekkórház miatt

Magyar Péter fontos pozíciót kapott az Európai Parlamentben 

Kiskorú zaklatásával vádolja a propaganda Magyar Pétert, itt a válasza

Medián: továbbra is magasan a Fidesz a legnépszerűbb párt