Bűnügy

Vízbe akartak fojtani egy rendőrt Oroszlányban

Bűnügy

BRFK: kilenc embert fogtak el Budapesten a hétvégi belvárosi razzián

Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Olasz poggyászfosztogatókat buktattak le a magyar rendőrök

Pénzt adtak fel egy bőröndben a rendőrök Rómában, nem érkezett meg.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói csütörtökön Rómában, a Róma-Budapest járatra feladtak egy bőröndöt, amelyben készpénzt helyeztek el, feljegyezve a bankjegyek sorozatszámát – írta az Országos Rendőr-főkapitányság.

Budapesten a rendőrök azt tapasztalták, hogy a pénzt valaki ellopta, de a repülő lepakolását végző munkásoknál nem találtak bűncselekményből származó értékeket.

Közben a járat három utasa is feljelentést tett, mert a feladott bőröndjeiket felforgatva, illetve nyitva kapták meg. A rendőrök megállapították, hogy valakik kilenc csomagot is felnyitottak, és felmerült a gyanú, hogy a bűncselekmény nem a járat érkezésekor, hanem korábban történt.

Az RRI haladéktalanul felvette a kapcsolatot az olasz hatósággal, amelynek tagjai kihallgatták a budapesti járat olasz rakodóit és megtalálták náluk a magyar rendőrök által a bőröndbe helyezett készpénzt, valamint egyéb értéktárgyakat.

Az ORFK kiemelte: az RRI a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren alkalomszerűen tapasztalható poggyászfosztogatások számának alacsonyan tartása érdekében 2018-ban több mint ötezer csomagrakodást kísérte figyelemmel. Azt írták: „ezen ellenőrzéseknek vannak látható és vannak operatív elemei”.

Mivel a reptéri poggyászfosztogatás nemzetközi jelenség, a rendőrség továbbra is azt tanácsolja az utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak feladott poggyászukban. Ezeket akár az utolsó pillanatban is vegyék ki onnan, ha kiderül, hogy a csomagjukat nem vihetik fel a fedélzetre, hanem a repülőgép rakterébe kerül – javasolják.

Ez is érdekelhet:
A magyarok nagy része gyenge jelszavakat használ a neten

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító, 166 utassal a fedélzetén

Ügyészség: az valójában Orbán Viktor testi épségének a megóvása, amikor a kormányfő magáncélra használja a honvédségi luxus repülőgépet

Kényszerleszállást hajtott végre egy Wizz Air-gép Budapesten

Nincs elég kerozin a budapesti reptéren, több induló gép sem tudott felszállni

Komoly fennakadások voltak Ferihegyen, fel kellett függeszteni a repülőtér forgalmát

264 millió forint közpénzbe került Szijjártó három repülőútja tavaly egy luxusgéppel

Földbe csapódott egy kisrepülőgép Ráckeresztúrnál, két halott