Közlekedés

Összeomlott a MÁV, már egy unalmas vasárnapon sem képes utasokat szállítani

Belföld

Azonnal lemondott Orbán minisztere a tegnapi csúfos kudarcuk után

Bűnügy

Kislányokat molesztálhatott egy vidéki katolikus iskola tanára, de a püspökség a botrányt kirobbantó tanítónőt akarja meghurcolni

Olasz poggyászfosztogatókat buktattak le a magyar rendőrök

Pénzt adtak fel egy bőröndben a rendőrök Rómában, nem érkezett meg.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói csütörtökön Rómában, a Róma-Budapest járatra feladtak egy bőröndöt, amelyben készpénzt helyeztek el, feljegyezve a bankjegyek sorozatszámát – írta az Országos Rendőr-főkapitányság.

Budapesten a rendőrök azt tapasztalták, hogy a pénzt valaki ellopta, de a repülő lepakolását végző munkásoknál nem találtak bűncselekményből származó értékeket.

Közben a járat három utasa is feljelentést tett, mert a feladott bőröndjeiket felforgatva, illetve nyitva kapták meg. A rendőrök megállapították, hogy valakik kilenc csomagot is felnyitottak, és felmerült a gyanú, hogy a bűncselekmény nem a járat érkezésekor, hanem korábban történt.

Az RRI haladéktalanul felvette a kapcsolatot az olasz hatósággal, amelynek tagjai kihallgatták a budapesti járat olasz rakodóit és megtalálták náluk a magyar rendőrök által a bőröndbe helyezett készpénzt, valamint egyéb értéktárgyakat.

Az ORFK kiemelte: az RRI a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren alkalomszerűen tapasztalható poggyászfosztogatások számának alacsonyan tartása érdekében 2018-ban több mint ötezer csomagrakodást kísérte figyelemmel. Azt írták: „ezen ellenőrzéseknek vannak látható és vannak operatív elemei”.

Mivel a reptéri poggyászfosztogatás nemzetközi jelenség, a rendőrség továbbra is azt tanácsolja az utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak feladott poggyászukban. Ezeket akár az utolsó pillanatban is vegyék ki onnan, ha kiderül, hogy a csomagjukat nem vihetik fel a fedélzetre, hanem a repülőgép rakterébe kerül – javasolják.

Ez is érdekelhet: A magyarok nagy része gyenge jelszavakat használ a neten

Kapcsolódó hírek

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

Ügyészség: az valójában Orbán Viktor testi épségének a megóvása, amikor a kormányfő magáncélra használja a honvédségi luxus repülőgépet

Nincs elég kerozin a budapesti reptéren, több induló gép sem tudott felszállni

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító, 166 utassal a fedélzetén

Kényszerleszállást hajtott végre egy Wizz Air-gép Budapesten

264 millió forint közpénzbe került Szijjártó három repülőútja tavaly egy luxusgéppel

Földbe csapódott egy kisrepülőgép Ráckeresztúrnál, két halott

Komoly fennakadások voltak Ferihegyen, fel kellett függeszteni a repülőtér forgalmát

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!