Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Ügyészség: az valójában Orbán Viktor testi épségének a megóvása, amikor a kormányfő magáncélra használja a honvédségi luxus repülőgépet

Elmagyarázták, hogy a pórnép is értse.

Ügyészség: az valójában Orbán Viktor testi épségének a megóvása, amikor a kormányfő magáncélra használja a honvédségi luxus repülőgépet
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

„Kivizsgálta” (ezt a szót használta) az ügyészség a miniszterelnök utazásával kapcsolatos feljelentést, és innentől akkora papírforma a történet, mint egy Barcelona-Gyirmót mérkőzés lehetne: nem történt bűncselekmény, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a feljelentést bűncselekmény hiányában elutasította.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtöki közlése felidézi, hogy Hadházy Ákos országgyűlési képviselő hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést Orbán Viktor miniszterelnök február-márciusi honvédségi luxus repülőgéppel történt részben hivatalos, részben magánjellegű utazásával kapcsolatban.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség az elrendelt feljelentés kiegészítés alapján lefolytatott vizsgálata során megállapította, hogy nem történt bűncselekmény – írták.

Csak testi épség legyen

Felhívták a figyelmet arra, hogy más országok gyakorlatához hasonlóan a miniszterelnök állami érdekből személyi védelemben részesül. Ez – magyarázták – kiterjed a védett személy életének, testi épségének megóvására, közlekedésének biztosítására!

A személyi védelem a miniszterelnököt nem csak hivatali tevékenysége körében illeti meg, hanem szabadsága, magánprogramjait illetően is

– indokolták meg, miért szükséges Orbánt a magánprogramjaira is közpénzből, milliós üzemóradíjon repülőztetünk.

Mint kitértek rá, egyes európai és Európán kívüli országoktól eltérően Magyarország nem tart fenn úgynevezett kormánygépeket, hanem jogszabály alapján a Honvédség, alaprendeltetése szerinti feladatai ellátásának elsődlegességét szem előtt tartva, biztosítja a védett személyek személykísérésében való részvételéhez szükséges személyi és technikai feltételeket, azaz az utazáshoz szükséges repülőgépet és személyzetet.

A jogszabály a honvédségi személykísérés nyújtotta technikai segítséget kiterjeszti a politikai felsővezető házastársára is, amennyiben a házastárs a politikai felsővezetővel utazik – ismertették, azt is hangsúlyozva, hogy „a személyi védelem nem miniszterelnöki juttatás, hanem állami kötelezettség, így a költségei szükség szerint az államot terhelik”.

Mindezek alapján a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a feljelentést bűncselekmény hiányában elutasította – zárta közleményét a vádhatóság.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz