Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

32 milliárd forintos autóipari beruházás érkezik Tatabányára

Rézfóliát fognak gyártani elektromos autók akkumulátoraihoz.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kim Dzsong Vu, a Doosan Group európai elnöke és Csö Kju Szik, Dél-Korea budapesti nagykövete  (b-j) a dél-koreai cégcsoport beruházását bejelentõ sajtótájékoztatóján a minisztériumban 2018. november 7-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kim Dzsong Vu, a Doosan Group európai elnöke és Csö Kju Szik, Dél-Korea budapesti nagykövete (b-j) a dél-koreai cégcsoport beruházását bejelentõ sajtótájékoztatóján a minisztériumban 2018. november 7-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

A dél-koreai Doosan 4,7 milliárd forintos vissza nem térítendő kormányzati támogatással 32 milliárd forintos autóipari beruházást telepít Tatabányára.

A beruházás bejelentésén szerdán Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy a Doosan 181 munkavállalót foglalkoztató új üzem Európában egyedüliként fog rézfóliát gyártani elektromos autók akkumulátoraihoz.

A cég évente 2,2 millió jármű számára állítja elő a nélkülözhetetlen alkatrészt, amelyből várhatóan Kínába és az Egyesült Államokba is szállítanak – tette hozzá.

Tatabányára rövid időn belül már a harmadik nagy értékű befektetés érkezik, Dél-Korea pedig a legjelentősebb beruházók egyike Magyarországon.

A Doosan Group európai elnöke a gyár termékei iránti kereslet növekedésére számít a következő években. Jongwoo Kim hozzátette, hogy az építkezés még idén elkezdődik és várhatóan 2019 második felében ér véget.

Az 1896-ban alapított Doosan 2017-ben 17 milliárd dollár árbevételt ért el, 37 országban 38 ezer alkalmazottat foglalkoztat.