Drámai összefogással mentették meg egy férfi életét egy makói utcán

Elképesztő közösségi összefogásról számolt be az Országos Mentőszolgálat, melynek során egy 70 év körüli férfi életét sikerült megmenteni Makón.

A mentők Facebook-posztja szerint a férfi hétfőn, biciklijéről leszállva esett össze az utcán. Egy rendőrjárőr látta az esetet, velük együtt egy nő sietett oda a bácsihoz. Megvizsgálták, ekkor látták, hogy nem lélegzik.

A rendőrök pontosan tudták, hogy mit kell tenni, így a laikus segítővel azonnal megkezdték a férfi újraélesztését, és értesítették a mentőket.

A mentésirányító a roham kocsi indításakor a Szív City életmentő applikáción is riasztást adott le, így a jelzésre egy volt mentődolgozó is azonnal a helyszínre futott a közelből. A csapat tankönyvbe illő precizitással végezte az újraélesztést, amit a rövid időn belül kiérkező mentők emelt szinten folytattak. Hosszú percekig tartott még a küzdelem a beteg életéért, de az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül stabil állapotban szállíthatták bajtársaink kórházba az idős férfit

– írták a mentők, gratulálva a parádés életmentéshez.

Kapcsolódó hírek