Belföld

Közleményben fakadt ki a közmédia Magyar Péterre

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Üzent Karsai Dániel a kormánynak: „Meghalni nem habostorta. Elkélne a segítség.”

A „keresztény kormány” továbbra sem tekinti témának egy ember halálos szenvedését, nyilvános könyörgését.

Karsai Dániel a Parlamentben.
Karsai Dániel a Parlamentben. Fotó: Facebook/Bedő Dávid

219 napja indította el a küzdelmét az aktív eutanázia magyarországi bevezetéséért Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan és végzetes ALS-betegséggel küzdő 46 éves alkotmányjogász, aki most – valószínűleg utolsó megnyilatkozásai egyikeként – azt tette szóvá, hogy a magyar kormány továbbra is „fülsiketítően hallgat” az ügyben.

Egy Seneca-idézettel kezdte posztját Karsai:

„Rábukkansz majd a bölcsesség oly hirdetőire is, akik szerint nem szabad erőszakot alkalmazni saját életünk ellen, és istentelenségnek tartják, ha valaki a maga gyilkosává válik; meg kell várni a természet szabta halált. Aki így beszél, nem látja, hogy elrekeszti maga elől a szabadság útját. Semmi jobbat nem alkotott az örök törvény annál, mint hogy egyetlen bejáratot adott az élethez, de számtalan kijáratot”

– idézte az ókori sztoikus filozófust, majd azt írta, a magyar kormány azóta is fülsiketítően hallgat eutanázia-témában. (Ismert, az akkor még valamennyire tényező, „nagy keresztény” Balog Zoltán is csak azzal bírta vigasztalni a halálos beteg férfit, hogy „Isten adja, ezért csak ő veheti el tőlünk az életet”.)

„Pedig higgyék el, tisztelt kormánypárti politikus hölgyek és urak, meghalni nem habostorta. Elkélne a segítség. Vagy legalább az emberszámba vétel”

– üzent az irgalmat nem, csak a hangzatos szólamokat ismerő, soha, semmitől nem szenvedett politikusoknak Karsai.

POSZT MORTEM LVI. – Szabad akaratMinden további kommentár nélkül egy idézet Senecától: „Rábukkansz majd a bölcsesség…

Posted by Dr. Karsai Dániel on Friday, May 3, 2024

Néhány hete volt hír, hogy Karsai állapota rohamos tempóban romlik, a beszédi nehézségekkel is küzdő, ágyban fekvő alkotmányjogászt mesterségesen, gyomorszondán keresztül táplálják.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!