Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről
Fotó: Facebook/Karsai Dániel

Rohamos tempóban romlik az aktív eutanázia magyarországi bevezetéséért küzdő Karsai Dániel egykori alkotmányjogász állapota – derül ki a TikTok-oldalán megosztott videóból.

A „Lakoma” című kisfilm a beszédi nehézségekkel is küzdő, ágyban fekvő Karsai mesterséges táplálását mutatja be. A gyomorszondán keresztül borjúpörkölt érkezik nokedlivel:

Karsai Dániel korábbi alkotmányjogász tavaly szeptemberben jelentette be, hogy 2022 augusztusában ALS-t diagnosztizáltak nála. Az ALS, amelyben Stephen Hawking is szenvedett, gyógyíthatatlan neurológiai betegség. Lényege, hogy (az orvostudomány számára egyelőre ismeretlen okból) az izmokat mozgató idegsejtek elsorvadnak, emiatt az izmok is, ami végül teljes lebénuláshoz vezet. A betegség végén a légzési funkciók is megszűnnek és a halál fulladás miatt következik be. Az állapotromlás ugyanakkor a mentális képességeket nem érinti, a beteg tudata élete végéig tiszta marad.

Karsai Dániel élete utolsó szakaszát az aktív eutanázia legalizálásáért való küzdelemre tette fel, de a kormány részéről nem kapott támogatást. Ehelyett Balog Zoltán, a pedofilmosdató kegyelmét kilobbizó miniszterből lett püspök afféle „keresztyén álláspontot” igyekezett Karsaira erőltetni.

Kapcsolódó friss hírek