Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Balog Zoltán újabb tisztségéről mondott le

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata díjjal tavaly kitüntetett Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, az emberi erőforrások volt minisztere a Budapest-Hold utcai Református Egyházközség templomában 2021. január 19-én.
A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata díjjal tavaly kitüntetett Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, az emberi erőforrások volt minisztere a Budapest-Hold utcai Református Egyházközség templomában 2021. január 19-én. Fotó: MTI/Cseke Csilla

Balog Zoltán, a kegyelmi botrány egyik főszereplője, aki maga ismerte el, hogy támogatta a pedofil bűnöző bűnsegédjének kegyelmi kérvényét, távozott a Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítvány kuratóriumából” – jelentette be Facebook-oldalán Kovács Alex Gábor, a belváros ellenzéki polgármesterjelöltje.

„Több mint másfél hónapja követeltük, most végre elértük”

– jegyezte meg Kovács.

ELÉRTÜK: BALOG ZOLTÁN TÁVOZOTT A BELVÁROS-LIPÓTVÁROS EGYHÁZI ÉPÜLETEKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMÁBÓLLegfőbb ideje…

Posted by Kovács Alex Gábor on Thursday, April 4, 2024

Emlékeztetett, Balog Zoltán a mai napig nem kért bocsánatot a pedofilbotrány áldozataitól, mint ahogy K. Endre sem, ezért a volt emberminiszternek „semmi keresnivalója Belváros-Lipótváros közéletében”.

Balog Zoltán református püspök a kegyelmi ügy egyik főkoloposa volt: ő lobbizhatta ki Novák Katalinnál, hogy a később lemondásra kényszerülő államfő elnöki kegyelmet adjon K. Endrének, a bicskei pedofil iskolaigazgató bűntárásának.

Balog a botrány után (hosszas nyomásra) a zsinati elnöki tisztségéről ugyan lemondott, de a Dunamelléki Református Egyházkerületet püspöki címéhez továbbra is ragaszkodik.

Kapcsolódó friss hírek