Melegrekordot hozhat a hosszú hétvége

Novemberben is folytatódik az őszi május, 25 fok is lehet, de a napsütés nem lesz zavartalan.

Bizarr meleggel fordulunk rá az év utolsó előtti hónapjára, az Időkép szerint november elsején, csütörtökön felhősebb lesz az ég, késő délután délnyugaton kisebb eső is kialakulhat. A déli-délkeleti szél többfelé élénk, északnyugaton és délkeleten néhol erős lesz. Délután 18-25 fokot mérhetünk, melegebb keleten lesz. A portál szerint

november elsején eddig 1928-ban mérték a legmelegebbet, Szegeden 24,9 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála. Nincs kizárva, hogy a hosszú hétvége első napján megdől ez a 90 éves rekord.

November 2-án, pénteken az időjárásportál szerint kezdetben északkeleten lehet néhol kisebb eső, majd délután a Dunántúl nyugati felén növekszik meg erősebben a felhőzet, arrafelé esőre, záporra kell számítani. Délkeleten még élénk lehet a déli szél, a hajnali 9-17 fokot 18-25 fokos maximum követi.

November 3-án, szombaton még felhősebb idő várható, délen és középen helyenként kisebb esővel, majd vasárnap sok napsütés ígérkezik, csapadék nem várható – áll a prognózisban. Hajnalonként pára, köd képződhet, a szél csak néhol támadhat fel. a csúcshőmérséklet várhatóan 17-23 fokig emelkedik. Vasárnap 16-22 fok várható.

Kapcsolódó hírek