Kitették a Facebookra a CEU-ügyi szerződést

“Egy dolog hiányzik, Orbán jóváhagyása. Orbán lelkén szárad, amiért elüldözik a CEU-t.”

Az április 18-án kelt dokumentumot az ATV vette észre Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő oldalán. Szabó azt írta, a magyar kormány képviselői kilenc tárgyalási forduló során alakították ki ezt a szöveget a New York állam és Magyarország közötti megállapodásról, mely lehetővé tenné a CEU hosszú távú működését.

Teljesen egyértelmű tehát, hogy a megállapodás szövegét letárgyalták, az a magyar fél igényei szerint alakult. Én úgy tudom, hogy Altusz már tavasszal azt ígérte, hogy a kormány alá is fogja írni. New York állam Oktatási Hivatala igazolta is, hogy a CEU oktatási tevékenységet folytat az USA-ban. Vagyis a CEU minden feltételnek megfelel, a magyar kormány pedig letárgyalt minden részletet. Egy dolog hiányzik, Orbán jóváhagyása. Orbán lelkén szárad, amiért elüldözik a CEU-t

– zárta sorait a politikus.

Ezt a szerződést nem engedi aláírni Orbán a CEU ügyébenA kormány képviselői kilenc tárgyalási forduló során…

Posted by Szabó Szabolcs on Wednesday, October 31, 2018

Mint ismert, a CEU jelenleg ott tart, hogy amennyiben a kormány december 1-ig nem írja alá a normális működésükhöz szükséges szerződést, az egyetem amerikai akkreditációjú képzéseit, ami kábé a lényegük, úgy a következő tanévet már Bécsben kezdik meg.

Míg a CEU parkolópályán van, és látványosan mismásol a kormány, addig Orbán Viktor felhatalmazást adott a kínai Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodás létrehozására.

Kapcsolódó hírek