Bűnügy

Fejlemény a bicskei pedofil gyermekotthoni igazgató ügyében, megszólalt a bíróság

Belföld

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Belföld

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Török külügyminiszter: még nincs meg a szaúdi újságíró holtteste

RövidenRöviden

Még nincs meg a holtteste az október 2-án Isztambulban a szaúdi főkonzulátuson rejtélyes körülmények között meggyilkolt szaúdi ellenzéki újságírónak, Dzsamál Hasogdzsinak – közölte Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter hétfőn Isztambulban egy sajtótájékoztatón.

Cavusoglu egyúttal hangsúlyozta: a török hatóságok komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy kiderítsék, kik állnak a gyilkosság hátterében. Nem szabad elhúzódnia a nyomozásnak, minél hamarabb le kell záródnia, az egész világ a teljes igazságra kíváncsi – tette hozzá Cavusoglu.

A szaúd-arábiai főügyész, Szaúd al-Muadzsib hétfőre virradóra érkezett Isztambulba, ahol napközben a nagyváros főügyészével, Irfan Fidannal tartott megbeszélést. A találkozó 75 percen át tartott.

Míg a korábbi török sajtóbeszámolók arról írtak, hogy al-Muadzsib hétfőn még vizsgálatot folytat az isztambuli szaúdi főkonzulátuson, addig az újabb jelentések erről már nem tesznek említést.

A szaúdi monarchiát bíráló Hasogdzsit röviddel az után ölték meg, hogy október 2-án az isztambuli főkonzulátusra ment, hogy beszerezze a házasságkötéséhez szükséges iratokat beszerezze. A szaúdi hatóságok először azt állították, hogy élve hagyta el a képviseletet. Később beismerték a halálát, de azzal magyarázták, hogy összetűzésbe keveredett a konzulátuson tartózkodó személyek egy csoportjával, és az így kialakult dulakodásban vesztette életét. Az ügyben sokáig hallgató Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös múlt szerdán úgy fogalmazott, hogy az újságíró megölése „undorító incidens” volt, és megígérte, hogy felelősségre vonják a tetteseket. A szaúdi főügyész másnap kijelentette, hogy – a hivatalos török állásponthoz hasonlóan – szerinte is előre kitervelt gyilkosság áldozata lett Hasogdzsi. Az ügyben a szunnita királyság hatóságai 18 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Azonnal megfojtották Hasogdzsit, amint belépett a szaúdi főkonzulátusra

Meghalt Alekszej Navalnij, Putyin legfőbb bírálója

Петер Сийярто: Örömmel megyek Oroszországba

Két év alatt 564 milliárd forint kár érhette Magyarországot, amiért az oroszoktól vesszük a gázt

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trumpot is megnézi

Orbán Viktor pénteken Törökországban fog szónokolni