Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Megtalálhatták a meggyilkolt szaúdi újságíró személyes holmiját egy autóban

A török-szaúdi nyomozócsoport kedden 2 és fél órán keresztül vizsgálta az autót, és DNS-mintákat is vett a tárgyakról.

A Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán október 2-án meggyilkolt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi személyes tárgyaira bukkanhatott kedden a török-szaúdi nyomozócsoport egy külképviselethez tartozó autóban, amelyet korábban az egyik isztambuli parkolóházban hagytak – jelentette a CNN Türk török hírtelevízió.

Más török források ugyanakkor eltérő információkat közöltek. Az Anadolu török állami hírügynökség úgy tudja, hogy a gépkocsiban talált tárgyak a szaúdi főkonzulátus dolgozóié, az NTV török hírtelevízió pedig arról írt, hogy azok a főkonzul családtagjaihoz tartoznak.

A hatóságok hétfőn találtak rá a diplomata rendszámú gépkocsira a török metropolisz Sultangazi nevű körzetében, több mint 10 kilométerre a szaúdi főkonzulátus épületétől. A nyomozócsoport ezt követően engedélyt kért a szaúdi külképviselettől, továbbá az isztambuli főügyészségtől az autó átvizsgálására. A helyszínelők a járműben kedden két bőröndöt, bennük ruhákat, valamint több személyes tárgyat, köztük – a CNN Türk szerint – feltehetően egy Hasogdzsihoz tartozó számítógépet és dokumentumot is találtak.

A török-szaúdi nyomozócsoport kedden 2 és fél órán keresztül vizsgálta az autót, és DNS-mintákat is vett a tárgyakról. A helyszínelők szerdán folytatják a gépkocsi átvizsgálását.

A török sajtó arról is beszámolt, hogy az autó üzemben tartója Sultangazi körzetben lakik, és a gépkocsi regisztrálva van a parkolóházba.

A hatóságok a napokban egyúttal megpróbálják rekonstruálni azt is, hogy azok az autók, amelyek október 2-án hagyták el Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusát, milyen helyeken álltak meg. Ezért az Isztambul külterületi zöldövezetének számító Belgrádi erdőben, illetve a Márvány-tenger déli partján fekvő egyik város, Yalova környékén is kutatnak.

Megvan a holttest is?

A Sky News közben úgy tudja, hogy a meggyilkolt újságíró holtteste is előkerült: feldarabolva és eltorzulva leltek rá a szaúdi konzul házának kertjében.

A szaúdi abszolút monarchiát élesen bíráló Hasogdzsi október 2-án tűnt el, miután bement az isztambuli szaúdi főkonzulátusra, hogy a közelgő esküvőjéhez szükséges dokumentumokat intézze. Szaúd-Arábia csak szombaton ismerte be, hogy Hasogdzsi meghalt a főkonzulátus épületében. A szaúdi magyarázat szerint az újságíró dulakodás közben vesztette életét, török sajtóbeszámolók szerint viszont brutális módszerekkel meggyilkolták. Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden a török kormánypárt parlamenti frakcióülésén úgy fogalmazott, hogy az újságíró halála előre eltervezett politikai gyilkosság volt.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz