Politika

Itt a 15 órás részvételi adat, tódulnak az emberek szavazni

Belföld

Elege lette a szülőknek a háborús plakátokból Orosházán

Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Ki kell adnia az MVM gázkereskedőjének, hogy mely csókosok szedték meg magukat az orosz-magyar gázalkun.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalást folytat Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalást folytat Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Másodfokon is adatigénylési pert nyert a Demokratikus Koalíció az állami gázkereskedő ellen, így a párt szerint

„végre megismerhetjük azokat a Fidesz-közeli nagyvállalatokat és milliárdosokat, akik éveken át a világpiaci ár többszörösért adták el az oroszoktól vásárolt gázt a magyar embereknek”.

A DK közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezte az MVM gázkereskedőjét, hogy nevezze meg azokat a cégeket és kapcsolattartó személyeket, akik 2021 óta, az Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök által kötött gázalku keretében orosz gázt adtak el a magyar államnak. A párt azt ígérte, amint megkapják az adatokat, azonnal nyilvánosságra is hozzák azokat.

A Demokratikus Koalíció azt közölte,

„most már bírósági ítélet kötelezi arra az Orbán-kormányt, hogy elárulja, kiknek a kedvéért emelték hétszeresére a gáz árát”.

Gyurcsány Ferenc pártja szerint Orbán és Putyin piszkos gázalkujával kizárólag a fideszes milliárdosok és nagyvállalatok jártak jól, a magyarok viszont belerokkantak a gázáremelésbe.

Kitértek arra is, hogy a DK-MSZP-Párbeszéd közös listája állítólag már 26%-on áll a Závecz Researchnél, és azt ígérték, ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fognak követelni.

Ez is érdekelhet: Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Kapcsolódó hírek

Nagy segítség a magyar családoknak: hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és az Aranyfácán sűrített paradicsom

Őrizetbe vettek egy újabb MSZP-s maffiózót, Óbuda alpolgármesterét

Gyurcsányék még lázasan keresik a választási vereség felelőseit

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Dobrev Klára valószínűleg megdöntötte a legrühelltebb politikus rekordját a Youtubeon

Elképesztő: még ma is ott ült a Parlamentben az ellenzék

Tovább erősödött a Tisza Párt, de a Fidesz is, a DK összeomlott

Választás előtt még hazarendelik Szijjártó Pétert, Szentpétervárra utazik csütörtökön

Ruszkibérenc magyar külügyér az orosz hekkertámadást bizonyító iratokról: „Nem foglalkozom vele, hát nem veszik észre?!”

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!