Baleset

Kiderült, mi okozhatta a délelőtti vonatbalesetet Adácsnál

Belföld

Közleményben fakadt ki a közmédia Magyar Péterre

Baleset

A Magyar Honvédség ezredese volt az M1-es autópályán történt csütörtöki horrorbaleset áldozata

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Ki kell adnia az MVM gázkereskedőjének, hogy mely csókosok szedték meg magukat az orosz-magyar gázalkun.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalást folytat Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalást folytat Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Másodfokon is adatigénylési pert nyert a Demokratikus Koalíció az állami gázkereskedő ellen, így a párt szerint

„végre megismerhetjük azokat a Fidesz-közeli nagyvállalatokat és milliárdosokat, akik éveken át a világpiaci ár többszörösért adták el az oroszoktól vásárolt gázt a magyar embereknek”.

A DK közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezte az MVM gázkereskedőjét, hogy nevezze meg azokat a cégeket és kapcsolattartó személyeket, akik 2021 óta, az Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök által kötött gázalku keretében orosz gázt adtak el a magyar államnak. A párt azt ígérte, amint megkapják az adatokat, azonnal nyilvánosságra is hozzák azokat.

A Demokratikus Koalíció azt közölte,

„most már bírósági ítélet kötelezi arra az Orbán-kormányt, hogy elárulja, kiknek a kedvéért emelték hétszeresére a gáz árát”.

Gyurcsány Ferenc pártja szerint Orbán és Putyin piszkos gázalkujával kizárólag a fideszes milliárdosok és nagyvállalatok jártak jól, a magyarok viszont belerokkantak a gázáremelésbe.

Kitértek arra is, hogy a DK-MSZP-Párbeszéd közös listája állítólag már 26%-on áll a Závecz Researchnél, és azt ígérték, ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fognak követelni.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!