Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Két év alatt 564 milliárd forint kár érhette Magyarországot, amiért az oroszoktól vesszük a gázt

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ha a tőzsdei árakhoz viszonyítjuk, a jelenleg érvényes, 2021-ben kötött magyar-orosz fűtőanyag-beszerzési szerződésből az elmúlt két év során 564 milliárd forint kára származhatott Magyarországnak – számolta ki a Népszava a KSH által most közzétett tavaly decemberi adatokból.

A lap emlékeztet, az Orbán-kormány (nevében az állami MVM) 2021. októberétől kötött új, 15 éves gázvásárlási szerződést Putyinnal, pontosabban az orosz állami Gazprommal. Az akkori választási kampányidőszakban a kormánypártiak azzal szédítettek, hogy a korábbi, 1995 végétől hatályos megállapodásnál nagyságrendekkel kedvezőbb szerződést kötöttek, Vlagyimir Putyin pedig 2022. februárjában úgy fogalmazott, hogy az új megállapodás révén Magyarország a piaci szint ötödéért kapja a nyersanyagot.

A Népszava kimutatása szerint az oroszok által nekünk biztosított gáz ára és az irányadóként tekintett, TTF-nek nevezett holland tőzsde 2018-as és 2020-as szintjei nagyjából megegyeztek. Akkor tehát se nem nyertünk, se nem vesztettünk a moszkvai kapcsolaton.

2019 a mi oldalunkon 75 milliárdos veszteséget, a 2021-es mérleg már erős, 211 milliárdos nyereséget mutat. Orbán és Putyin biznisze

  • 2022-ben ugyanakkor már az oroszoknak hozott 246 milliárdos,
  • 2023-ban pedig még annál is nagyobb, 318 milliárdos nyereséget:
nepszava-orosz-gaz

Forrás: Népszava

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten