Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek az Erzsébet térre az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Középen Bayer Zsolt publicista (b) és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője (j).
A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek az Erzsébet térre az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Középen Bayer Zsolt publicista (b) és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője (j). Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Sokkolta a Fidesz táborát az elnöki kegyelem és a pedofilbotrány – nyilatkozta a Népszavának Pulai András, a Publicus Intézet vezetője.

A Publicus egy nemzetközi kutatás részeként vizsgálta a magyarországi pártpreferenciákat február 13-a és 20-a között, már Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után.

A közvélemény-kutatás eredménye az lett, hogy

a Fidesz támogatottsága a teljes népességben 2-3 százalékponttal csökkent a Publicus előző, januári méréséhez képest, ami 150-225 ezer választó elvesztését jelenti.

Pulai emléztetett, a kormány népszerűtlen intézkedései után előfordult már ilyesmi, például amikor kicsinálták a katázást és részlegesen megszüntették a rezsicsökkentést, vagy amikor csúcson járt az infláció.

Az ellenzék ezekből csak minimálisan tudott profitálni, a szokásos menetrend eddig az volt, hogy a bizonytalanokhoz átvándorolt szavazóik idővel visszatértek a kormánypárti táborba – ismertette az intézet vezetője.

Pulai András szerint az, hogy a pedofilbotrány okoz-e további veszteségeket a Fidesznek, azon múlik, sikerül-e napirenden tartani az ügyet. Az ellenzék teljesítményét közepesre értékelte, mert a választók elvárásával ellentétben nem sikerült teljesen egységes üzenetet közvetíteniük.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül