Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek az Erzsébet térre az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Középen Bayer Zsolt publicista (b) és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője (j).
A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek az Erzsébet térre az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Középen Bayer Zsolt publicista (b) és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője (j). Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Sokkolta a Fidesz táborát az elnöki kegyelem és a pedofilbotrány – nyilatkozta a Népszavának Pulai András, a Publicus Intézet vezetője.

A Publicus egy nemzetközi kutatás részeként vizsgálta a magyarországi pártpreferenciákat február 13-a és 20-a között, már Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után.

A közvélemény-kutatás eredménye az lett, hogy

a Fidesz támogatottsága a teljes népességben 2-3 százalékponttal csökkent a Publicus előző, januári méréséhez képest, ami 150-225 ezer választó elvesztését jelenti.

Pulai emléztetett, a kormány népszerűtlen intézkedései után előfordult már ilyesmi, például amikor kicsinálták a katázást és részlegesen megszüntették a rezsicsökkentést, vagy amikor csúcson járt az infláció.

Az ellenzék ezekből csak minimálisan tudott profitálni, a szokásos menetrend eddig az volt, hogy a bizonytalanokhoz átvándorolt szavazóik idővel visszatértek a kormánypárti táborba – ismertette az intézet vezetője.

Pulai András szerint az, hogy a pedofilbotrány okoz-e további veszteségeket a Fidesznek, azon múlik, sikerül-e napirenden tartani az ügyet. Az ellenzék teljesítményét közepesre értékelte, mert a választók elvárásával ellentétben nem sikerült teljesen egységes üzenetet közvetíteniük.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten